Πέταξαν χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

από fimotro

Η χειροβομβίδα έσκασε στο προξενείο της Ρωσίας, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιέ

Χειροβομβίδα πέταξαν άγνωστοι κατά της ρωσικής πρεσβείας τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ως εκ θαύματος, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς όταν εξερράγη, ο φρουρός βρισκόταν σε απόσταση από το φυλάκιο. Οι δύο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, κινήθηκαν αστραπιαία και πέταξαν τη χειροβομβίδα στις 3:50 τα ξημερώματα, ενώ έγιναν… καπνός μέσα σε δευτερόλεπτα. Το ρωσικό προξενείο βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στην οδό Τζαβέλα 5.

Λίγη ώρα αργότερα, οι Αρχές εντόπισαν μία καμένη μοτοσικλέτα στα Εξάρχεια κι εξετάζεται αν είναι αυτή που επέβαιναν οι δύο δράστες ή δεν έχει σχέση με το συμβάν.

Να σημειωθεί ότι οι δράστες έριξαν τη χειροβομβίδα στις 3:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η χειροβομβίδα κύλησε και πήγε κάτω από το φυλάκιο, το οποίο ευτυχώς ήταν άδειο και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές. Στο προξενείο, δεν υπάρχει αστυνομικός φρουρός, αλλά κάποιοι υπάλληλοι της πρεσβείας και ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι.Οι άνθρωποι του προξενείου, άκουσαν τον κρότο και κάλεσαν την πρεσβεία. Κατόπιν μετέβη στο σημείο ο άνθρωπος της πρεσβείας και γυρνώντας τις κασέτες πίσω, από τις κάμερες ασφαλείας, είδαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή, να πετούν τη χειροβομβίδα και να φεύγουν.

Το ρωσικό προξενείο βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στην οδό Τζαβέλα 5 με τους αστυνομικούς να ψάχνουν τις κάμερες προκειμένου να δουν το δρομολόγιο διαφυγής των αγνώστων ενώ παράλληλα αναζητούν τα κίνητρα πίσω από την ενέργεια αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα