Υπογράφεται η ΚΥΑ για το voucher των tablet στους μαθητές

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σήμερα, Παρασκευή υπογράφεται η ΚΥΑ για τα voucher των tablet των μαθητών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ο ίδιος για τον χρόνο διανομής τους παρέπεμψε στην υπουργό Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των εργαζόμενων που πλήττονται και λαμβάνουν το επίδομα των 534, ο Θ. Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναγνώρισε ότι το ποσό δεν είναι πάντα αρκετό και επιφυλάχθηκε ότι ενώ «υπάρχει θέμα για την κάλυψη των παγίων, δεν μπορώ να πω κάτι αυτή την ώρα» για τυχόν κυβερνητικά σχέδια.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι τα 534 ευρώ είναι αφορολόγητα, συμπληρώνοντας ότι πιθανόν ο δικαιούχος τους «να έχει και μία επιστροφή, γιατί οι μήνες πριν την πανδημία είχαν κανονική παρακράτηση».

Ανακοίνωσε επιπλέον ότι «τα 534 θα περιλαμβάνονται στα τεκμήρια».

Για τα πιο χαμηλά εισοδήματα, είπε πως έχει πάρει παρατάσεις το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και γίνεται «προσπάθεια να καλύψουμε αυτό τον κόσμο». «Υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας, δεν είναι τελείως κλειστή η αγορά», συμπλήρωσε, αναφερόμενος σε θέσεις logistics και μεταφορέων.

Όσον αφορά στους τουριστικούς υπαλλήλους, υπογράμμισε ότι για όσους απασχολούνται σε κλειστές επιχειρήσεις είναι σε αναστολή, ενώ το πρόβλημα είναι εκείνοι που δούλευαν τη θερινή περίοδο και έπαιρναν το επίδομα ανεργίας. «Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ότι θα καθυστερήσει η σεζόν», είπε σχετικά και ανακοίνωσε αμειβόμενο πρόγραμμα κατάρτισης για την κάλυψη των αναγκών τους.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός, είναι μια σκέψη της κυβέρνησης «το πότε και σε ποιο βαθμό μπορεί να εφαρμοστεί» το επιλέξιμο πρόγραμμα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα