Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

από Philippos

Πτώση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στην προοπτική μιας μεγάλης αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να ανακόψει τον πληθωρισμό, αλλά ταυτόχρονα να πλήξει τη ζήτηση πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού μπρεντ για τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν 18 σεντς στα 99,39 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα σήμερα, αφού έπεσαν κάτω από τα 100 δολάρια για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση Αυγούστου ήταν στα 95,84 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 43 σεντς.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω ανησυχιών για ύφεση παρά την πτώση των εξαγωγών αργού και διυλισμένων προϊόντων από τη Ρωσία εν μέσω κυρώσεων από τη Δύση και της διακοπής του εφοδιασμού στη Λιβύη.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ φαίνεται να εντείνει τη μάχη της με τον υψηλό πληθωρισμό 40 ετών με υπερμεγέθη αύξηση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα, αφού μια έκθεση για τον πληθωρισμό έδειξε ότι οι πιέσεις στις τιμές επιταχύνονται.

Οι επενδυτές συρρέουν επίσης στο δολάριο, που συχνά θεωρείται ως ένα ασφαλές καταφύγιο. Ο δείκτης του δολαρίου έφτασε σε υψηλό 20 ετών την Τετάρτη, γεγονός που καθιστά τις αγορές πετρελαίου πιο ακριβές για τους αγοραστές εκτός ΗΠΑ.

Οι ημερήσιες εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας τον Ιούνιο βυθίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2018, καθώς τα διυλιστήρια ανέμεναν σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της ζήτησης, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων την Τετάρτη.

Τα στοιχεία από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ δείχνουν επίσης μείωση της ζήτησης, με την προσφορά προϊόντων να πέφτει στα 18,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2021. Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν, ενισχύθηκαν από μια άλλη μεγάλη αποδέσμευση από στρατηγικά αποθέματα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί την Παρασκευή στη Σαουδική Αραβία, όπου θα παραστεί σε μια σύνοδο κορυφής των συμμάχων του Κόλπου και θα τους ζητήσει να αντλήσουν περισσότερο πετρέλαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα