Υποχωρεί το πετρέλαιο – Στα 245 ευρώ το φυσικό αέριο

από Philippos

Υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς έχουν επιστρέψει στις τάξεις των επενδυτών οι ανησυχίες για ενδεχόμενη οικονομική ύφεση που θα επηρεάσει τη ζήτηση.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές αυτές οι ανησυχίες σε συνδυασμό με τα αρνητικά μάκρο που ανακοινώνονται τους τελευταίους μήνες προκαλούν αβεβαιότητα και επικρατεί φόβος ότι θα υπάρξει πτώση της ζήτησης πετρελαίου μειώνοντας περαιτέρω τις τιμές.

Προσθέτουν ότι οι ανησυχίες αυτές καθώς και μια πιθανή αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+ θα μπορούσαν να περιορίσουν την αύξηση των τιμών. Σημειώνεται ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν με τις χώρες συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας στις 5 Σεπτεμβρίου όπου και θα αποφασίσουν τα σχέδια παραγωγής για τον Σεπτέμβριο και μετά.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό πετρέλαιο WTI χάνει 1,1% στα 89,48 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και το πετρέλαιο τύπου Brent υποχωρεί κατά 1,16% στα 95,4 δολάρια στο ICE στο Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή συνεχίζει ανοδικά στα 245 ευρώ ανα μεγαβατώρα το φυσικό αέριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα