Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Η ΕΛΑΣ θα παρεμβαίνει όταν παραβιάζεται ο νόμος

από Philippos

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στο ΑΠΘ και είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν φοιτητές και αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα την Πέμπτη, ξέσπασε νέα κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους χειρισμούς της αστυνομίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ας γνωρίζουν όλοι ότι στο ΑΠΘ το έργο κατασκευής της βιβλιοθήκης θα ολοκληρωθεί και η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ότι χρειαστεί γι’ αυτό το σκοπό υπερασπίζοντας το συμφέρον φοιτητών καθηγητών και όλων των φορολογουμένων πολιτών.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους: Είναι υπέρ της ασφάλειας, της ελευθερίας στα πανεπιστήμια ή υπέρ της διάλυσης και των καταστροφών από τους μπαχαλακηδες;

Στα ΑΕΙ, η Αστυνομία θα παρεμβαίνει πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όταν παραβιάζεται ο νόμος και κάποιοι επιχειρούν να τρομοκρατούν φοιτητές και καθηγητές που επιθυμούν το αυτονόητο: Την κανονική και ασφαλή λειτουργία του πανεπιστημίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα