Υφεση 11% για τη γαλλική οικονομία φέτος

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Υφεση 11% αναμένει η γαλλική κυβέρνηση φέτος, ως αποτέλεσμα της πανδημίας κορωνοϊού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για πτώση του ΑΕΠ κατά 8%. Η νέα πρόβλεψη είναι επίσης μεγαλύτερη από τη βουτιά κατά 9% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg.

Ο Λεμέρ χαρακτήρισε την τρέχουσα κρίση ως «εξαιρετικά βάναυσο σοκ», αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι η οικονομία θα ανακάμψει το 2021, χάρη στα κυβερνητικά σχέδια στήριξης. Πρόσθεσε ότι η αύξηση φόρωνγια νοικοκυριά με στόχο την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης «αποκλείεται». «Ναι, το χρέος θα πρέπει να αποπληρωθεί, αλλά όχι με αύξηση των φόρων. Αυξάνοντας την ανάπτυξη», σημείωσε.

Η οικονομία της Γαλλίας συρρικνώθηκε κατά 5,3% το πρώτο τρίμηνο του 2020 και προβλέπεται να κινηθεί αρνητικά κατά 20% το δεύτερο τρίμηνο, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα