Ξεσκέπασε τον ΣΥΡΙΖΑ το παραλήρημα Πολάκη

από fimotro

Στο εντεινόμενο και συνειδητό αντιεμβολιαστικό παραλήρημα του Παύλου Πολάκη τελείωσε οριστικά η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ενώ η επιχείρηση αντιπερισπασμού τής Κουμουνδούρου, μέσω της διαστρέβλωσης δηλώσεων του κ. Σκέρτσου, εξέθεσε ακόμα περισσότερο την αμήχανη -λόγω Πολάκη- αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο Παύλος Πολάκης, διαστρεβλώνοντας για άλλη μια φορά την πραγματικότητα, αμφισβήτησε ευθέως την αποτελεσματικότητα των εμβολίων προκαλώντας συναγερμό στην Κουμουνδούρου, που το τελευταίο διάστημα επιχειρούσε στροφή σκοπιμότητας.

«Τα μονοκλωνικά ακόμα να τα δώσουν, οι ΜΕΘ τελείωσαν ήδη! Τριακόσια διαγγέλματα να κάνεις, Μητσοτάκη, επιμένοντας στις ίδιες μπούρδες της ατομικής ευθύνης και “του μοναδικού όπλου του εμβολίου”. ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ… ΕΚΑΤΟΜΒΗ. Η πανδημία αφορά και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Τις μεταλλάξεις δεν τις πιάνουν πλήρως τα εμβόλια, όπως σας λέγαμε εδώ και έναν χρόνο, και φαίνεται στους νοσηλευόμενους στις κλινικές Covid, στις ΜΕΘ και στους θανάτους!! Στη φωτό 3 η εικόνα των θανάτων χθες στη Σουηδία (μηδέν νεκροί… Ευτυχώς δεν γίναμε Σουηδία). ΦΥΓΕΤΕ, ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ! 91 ΝΕΚΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ!! 17.168 ΣΥΝΟΛΙΚΑ!!», έγραψε στο facebook ο Παύλος Πολάκης, εκθέτοντας πρώτα και κύρια τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο και τις πραγματικές θέσεις και προθέσεις της μοναδικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που εργαλειοποιεί την πανδημία και προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά κέρδη από αυτήν.

 Απάντηση

«Αν δεν τον αποδοκιμάσει, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία», ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί. «Την ώρα που σχεδόν 9 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ο κ. Πολάκης αμφισβητεί τους επιστήμονες και επιμένει να στηρίζει τους αντιεμβολιαστές. Στον κ. Τσίπρα απομένει μια επιλογή: να τον αποδοκιμάσει δημόσια. Αν δεν το πράξει, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Με σύμβουλο και συνεργάτη τον κ. Πολάκη, στον οποίο είχε εμπιστευθεί τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κυβέρνησή του, γίνεται αντιληπτό πώς θα διαχειριζόταν την πανδημία», είπε ο κ. Οικονόμου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, δεν προέκυψε αποδοκιμασία τού κ. Πολάκη, αλλά έμμεση στήριξή του. Υπήρξε μια δήλωση του τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος, αν και στο παρελθόν είχε διαφωνήσει έντονα με τον κ. Πολάκη, τώρα συμφωνεί ότι δεν είναι αυτό που περνάμε η πανδημία των ανεμβολίαστων. Η δήλωση αυτή, σε συνδυασμό με τη σιωπή Τσίπρα, οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι ο κ. Τσίπρας στηρίζει απόλυτα και χωρίς αστερίσκους τον Παύλο Πολάκη.

Αλλού… η μπάλα

Οι όποιοι ενδοιασμοί διαλύθηκαν όταν η επικοινωνιακή μηχανή τής Κουμουνδούρου επιχείρησε τη «δολοφονία χαρακτήρα» του υπουργού Επικρατείας, Ακη Σκέρτσου, με αφορμή μια δήλωσή του για τους αστυνομικούς, ελπίζοντας ότι θα προκαλέσει θόρυβο που θα καλύψει τη νέα αντιεμβολιαστική τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος -πρέπει να επισημανθεί- επιβεβαιώνει όλες αυτές τις φωνές στα social media που αναφέρουν ότι εμβολιάστηκε για λόγους επικοινωνίας, αλλά και επειδή δεν θα μπορούσε να εργαστεί ως γιατρός, και όχι γιατί πείστηκε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο κ. Σκέρτσος δήλωσε πως δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταφέρουν τον ιό, προκαλώντας -εύλογα και δικαιολογημένα- την αντίδρασή του.

 Υποχρεωτικότητα

«Ο πιεστικός τηλεοπτικός χρόνος πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές διατυπώσεις που αδικούν το σκεπτικό πίσω από μια τοποθέτηση. Προφανώς οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς τού ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κατέληξε, αναδεικνύοντας την ουσία τόσο της κατάστασης όσο και των ανεφάρμοστων προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ: «Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν αποτελεί πολιτική σημαία ευκαιρίας. Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό συνδέεται ευθέως με τον κίνδυνο έκθεσης και μετάδοσης του ιού σε ευάλωτες ομάδες, όπως π.χ. οι ασθενείς που προσφεύγουν στα νοσοκομεία για να αναζητήσουν θεραπεία και όχι για να κολλήσουν Covid. Οι ανεφάρμοστες και αμφίσημες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν “προαιρετικής υποχρεωτικότητας” -δηλαδή χωρίς πρακτικές κυρώσεις- και σε άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων πλην των υγειονομικών ψαρεύουν σε θολά νερά χωρίς να προσφέρουν πρακτικά κάποιο υγειονομικό όφελος ως προς τη γενική ανοσία του πληθυσμού. Λειτουργούν όμως σίγουρα παρελκυστικά αφενός για να καλύψουν τη συστηματικά επαμφοτερίζουσα στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα της πανδημίας και αφετέρου για να προκαλέσουν αναστάτωση σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, όπως είναι η δημόσια τάξη και ασφάλεια». Και, εν κατακλείδι, τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσουν να παράγουν τόσο ανώφελο θόρυβο που προκαλεί μόνο σύγχυση και παραπληροφόρηση και ας ασχοληθούν καλύτερα με τον πρώην αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που χθες για άλλη μια φορά αμφισβήτησε ευθέως την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, κόντρα στις επίσημες θέσεις του κόμματος και του αρχηγού του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα