Ξεπερνά τους 2 εκατ. εμβολιασμούς η Ελλάδα

από fimotro

Σήμερα θα σπάσει το φράγμα στη χώρα

Προχωρούν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας και αυτό φαίνεται από το ότι το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών αναμένεται να σπάσει σήμερα, Πέμπτη η Ελλάδα. Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 57.000 εμβολιασμούς, ενώ συνολικά έχουν γίνει 1.983.180.

«Παρά τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται η χώρα, οι ευρωπαϊκές χώρες, ο πλανήτης, αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα μπορούμε να πούμε ότι σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας έχουν εμβολιαστεί», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας κι εκτίμησε πως ως τις αρχές του καλοκαιριού θα μπορεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Η διαδικασία του εμβολιασμού έχει επιταχυνθεί σημαντικά, καθώς σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, τον Ιανουάριο πραγματοποιούνταν κατά μέσο όρο 10.840 εμβολιασμοί και τον Απρίλιο γίνονται 47.734 εμβολιασμοί ημερησίως.

Ο ίδιος, πάντως, έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για τη Βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας πως «εξακολουθεί να μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη» και πρόσθεσε πως πιέζεται και η Πέλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα