Ξεπέρασε τις 870 μονάδες το Χρηματιστήριο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Πάνω από τις 860 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνοντας κέρδη 0,30% με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 870,58 μονάδες.

Για δεύτερη ημέρα τόσο οι τράπεζες όσο και επιλεγμένα blue chips κατέγραψαν άνοδο. Οι επενδυτές έχουν αποδοθεί σ ένα κυνήγι αποδόσεων και φυσικά σ αυτά τα επίπεδα τιμών οι επιλογές χρειάζεται να είναι προσεκτικές. Διότι αρκετοί επίσης βλέπουν ότι, ο πραγματικός κίνδυνος για την ελληνική αγορά ενδέχεται να προέλθει από το εξωτερικό με μια διόρθωση των αγορών. Εξάλλου, με αφορμή την πτώση της απόδοσης του ελληνικού ομολόγου έγιναν αρνητικά σχόλια από ορισμένους διαχειριστές καθώς συγκρίνουν τα αμερικανικά ομόλογα με τα ελληνικά.

Δύο ημέρες πριν τις προγραμματικές δηλώσεις η αγορά είναι θετική καθώς σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από την Βουλή ενδέχεται να προκύψουν ειδήσεις.

Η παρούσα κυβέρνηση φάνηκε έτοιμη στις προτεραιότητες για τα υπουργεία, στην δομή με τους γενικούς γραμματείς και τώρα μένει ο οδικός χάρτης της τετραετίας με την πολιτική και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Κέρδη 6,02% για τον Τιτάνα στα 19,38 ευρώ μετά την επιτυχημένη αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης. Άνοδος 2,06% για την Eurobank στα 0,942 ευρώ. Άνοδος 0,56% για την Alpha bank στα 1,619 ευρώ. Κέρδη 1,23% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,80 ευρώ.

Άνοδος 3,40% για την ΔΕΗ στα 2,25 ευρώ. Με πτώση 1,98% η Motor Oil στα 22,82 ευρώ. Πτώση 0,76% ο ΟΠΑΠ στα 9,845 ευρώ. Άνοδος 0,24% για τον ΟΤΕ στα 12,49 ευρώ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 89,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 36,1 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών. Εξ αυτών τα 22 εκατ. ευρώ αφορούσαν την Ελτρακ – μετοχή η οποία οδέυει προς έξοδο απο το χρηματιστήριο. Τα υπόλοιπα αφορούσαν κυρίως τραπεζικές μετοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα