Ξεπέρασαν τις 820.000 οι εμβολιασμοί

από fimotro

Ανεβαίνει συνεχώς ο ρυθμός των μαζικών εμβολιασμών στην Ελλάδα

Το όριο των 800.000 ξεπέρασαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα την Πέμπτη καθώς πραγματοποιήθηκαν 32.023 νέοι εμβολιασμοί το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το emvolio.gov.gr, έχουν πραγματοποιηθεί 826.370 εμβολιασμοί στην χώρα. 540.039 εμβολιασμοί αφορούν την πρώτη δόση κάποιοι εμβολίου, ενώ 286.331 τον εμβολιασμό της δεύτερης δόσης.

Με βάση τον σημερινό ρυθμό, η Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.000.000 εμβολιασμούς την επόμενη Πέμπτη.

Προς το παρόν, πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε δύο ομάδες πληθυσμού. Με το εμβόλιο της AstraZeneca, εμβολιάζονται πολίτες ηλικίας από 60 έως και 64 ετών. Με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της Moderna, εμβολιάζονται πολίτες άνω των 75 ετών και εργαζόμενοι στον τομέα υγείας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί σε άτομα ευπαθών ομάδων, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ανάλογα με το νόσημα, τα άτομα θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες: Στην κατηγορία του αυξημένου κινδύνου και στην κατηγορία του σοβαρού κινδύνου νόσησης.

Τα μέλη της κατηγορίας αυξημένου κινδύνου, στην οποία εκτιμάται πως περιλαμβάνονται περίπου 300.000 άτομα, θα εμβολιαστούν αμέσως μετά τα άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω.

Τα άτομα με τα νοσήματα της δεύτερης κατηγορίας, θα εμβολιαστούν αμέσως μετά τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 60 έως 64 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα