Ξεκίνησε τα καλοκαιρινά τουριστικά πακέτα η TUI

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές διακοπές για Γερμανούς, Βέλγους, Ολλανδούς και Ελβετούς πελάτες της TUI, όπως ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ, βάζοντας τέλος σε ένα τουριστικό lockdown που κράτησε μήνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον όμιλο, καταγράφεται αύξηση στις κρατήσεις από τις συγκεκριμένες χώρες.

Ωστόσο τα μεγέθη αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ κάτω έναντι της περσινής σεζόν. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, προβλέπει ότι φέτος θα λειτουργεί στο 30% της δυναμικότητας, ενώ αυτή τη στιγμή έχει πουλήσει το 25% των συνολικών πακέτων για το καλοκαίρι.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον τουριστικό κλάδο, τονίζει το Reuters. Η ίδια η TUI έχει δηλώνει ότι σκοπεύει να μειώσει τις θέσεις εργασίας κατά 8.000 και να κόψει τα κόστη κατά 30% για να επιβιώσει.

Η επανεκκίνηση έγινε τη Δευτέρα, με δύο πτήσεις προς τη Μαγιόρκα. «Εχουμε δει μια αξιοσημείωτη αύξηση των κρατήσεων σε Γερμανία και Βέλγιο, καταγράφουμε ισχυρή ανάκαμψη βδομάδα με τη βδομάδα», δηλώνει η TUI.

Ενώ πάντως η Ευρώπη ανοίγει τα σύνορα, στη Βρετανία (μια από τις μεγαλύτερες αγορές για τον τουρ οπερέιτορ), έχει υιοθετηθεί 14ημερη καραντίνα για όσους ταξιδεύουν στη χώρα, κάτι που αποτρέπει προσώρας το άνοιγμα της αγοράς. Κατά την TUI, αυτή η αγορά και η Σκανδιναβία θα επανεκκινήσει αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα