Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί από το Δημόσιο – Στόχος οι μεγαλοοφειλέτες

από fimotro

Από πότε επιστρέφουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Οι πλειστηριασμοί άρχισαν ξανά μετά από το «πάγωμά» τους λόγω της πανδημίας. Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ βρίσκονται οι μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα είχαν ενημερωθεί προκειμένου να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και δεν το έκαναν. Γι’ αυτόν τον λόγο έρχονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και με πλειστηριασμούς.

Στο σφυρί ακίνητα όλων των κατηγοριών (κατοικίες, αποθήκες, επαγγελματικά κτίρια, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια)

Συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη > 112,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τι είπε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα

Για την προστασία της κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για οφειλέτες του δημοσίου, μίλησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα η μη προστασία της πρώτης κατοικίας. Υπάρχει το ενδιάμεσο στάδιο για τα ευάλωτα νοικοκυριά, πολίτες που παίρνουν το επίδομα στέγασης. Ξεκίνησαν πλειστηριασμοί κατοικιών. Το σύστημα βγάζει αυτή τη στιγμή ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγουν 660 κατοικίες προς πλειστηριασμό. Δεν φαίνεται εάν είναι πρώτη ή άλλη κατοικία, αλλά τα δάνεια πάρθηκαν στην πλειοψηφία τους, για την πρώτη κατοικία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προστασία και τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει δυσκολία στην ρύθμιση των δανείων γιατί τράπεζες δεν υπάρχουν πια, είναι αποκλειστικά αυτοί που αγοράσει τα δάνεια δηλαδή τα funds. Όλοι οι πλειστηριασμοί είναι στα funds», συμπλήρωσε.

Πρώτη κατοικία: Άνοιξε η πλατφόρμα κρατικής στήριξης

Αφορά: ευάλωτα νοικοκυριά, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια

Επιδοτεί έως 80% τη δόση του στεγαστικού δανείου

Ποσό επιδότησης: 70 ευρώ έως 210 ευρώ

Διάρκεια προγράμματος: 15 μήνες

Προσφέρει: Προστασία της κύριας κατοικίας από κατασχέσεις, πλειστηριασμούς μέχρι την μεταβίβαση στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων

Απαραίτητη η έκδοση βεβαίωσης ευάλωτου οφειλέτη

Παράδειγμα:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό με:

Ετήσιο εισόδημα: έως 7.000 ευρώ – + 3.000 ευρώ για κάθε μέλος
Αξία ακίνητης περιουσίας: έως 120.000 ευρώ – + 15.000 ευρώ για κάθε μέλος
Καταθέσεις έως 7.000 ευρώ – + 3.500 ευρώ για κάθε μέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα