Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο mega κέντρο της ΔΕΘ

από fimotro

Με 24 εμβολιαστικές γραμμές σε λειτουργία, σε ένα σύνολο 108 που θα έχει σε πλήρη ανάπτυξη, άρχισε σήμερα τη λειτουργία του το mega εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ.

Από τις 8:30 το πρωί προσέρχονται πολίτες άνω των 75 ετών, που έχουν κλείσει ραντεβού μέσω της πλατφόρμας, προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer/Biontech ή της Moderna. Όπως είπαν στο Euro2day.gr εκπρόσωποι του υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν την ευθύνη για την λειτουργία του Κέντρου, η διαδικασία κυλά ομαλά, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, και μέχρι το μεσημέρι η εξυπηρέτηση των ραντεβού γινόταν γρηγορότερα από τους χρόνους που είχαν υπολογιστεί με βάση τις προσομοιώσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπάρχει πρόβλεψη για την αντιμετώπιση κάθε πιθανής δυσλειτουργίας που μπορεί να εμφανιστεί.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε αυτή την πρώτη φάση, γίνονται 20 εμβολιασμοί κάθε 18 λεπτά της ώρας. Για τη Δευτέρα, πρώτη μέρα λειτουργίας του Εμβολιαστικού Κέντρου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν συνολικά 750 εμβολιασμοί, μέχρι περίπου τις 7:30 το απόγευμα.

Οι πολίτες εισέρχονται με το αυτοκίνητο ή ταξί από την βόρεια (εμπορευματική) πύλη του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, όπου βρίσκονται υπάλληλοι υπηρεσίας φύλαξης που τους καθοδηγούν. Σταθμεύουν μπροστά στο Περίπτερο 13 και εισέρχονται σε αυτό, αφού δείξουν τα αποδεικτικά του ραντεβού τους σε στελέχη του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που τους υποδέχονται στην είσοδο.

Για την εξυπηρέτηση των ασυνόδευτων πολιτών έχει διατεθεί προσωπικό υποστήριξης. Μετά τον εμβολιασμό και την παραμονή 15 λεπτών στον χώρο αναμονής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες, αποχωρούν από την ίδια πύλη. Έξω από το Κέντρο βρίσκεται μόνιμα σταθμευμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε ετοιμότητα για την άμεση διακομιδή κάποιου στο νοσοκομείο, εφόσον παραστεί ανάγκη. Μέχρι το μεσημέρι, η προσέλευση κυλούσε ομαλά, χωρίς ουρές και αναμονές στον εξωτερικό χώρο.

Το mega Εμβολιαστικό Κέντρο της ΔΕΘ, που άρχισε σήμερα τη λειτουργία του μαζί με το αντίστοιχο στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι, θα αναπτύσσεται σταδιακά, ανάλογα και με τον ρυθμό εφοδιασμού με τα εμβόλια. Όπως ανέφεραν την Παρασκευή, κατά την επιθεώρηση των χώρων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σχεδιάζεται να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη εντός του Μαρτίου, χρησιμοποιώντας παράλληλα και τις εγκαταστάσεις του Περιπτέρου 15. Σε πλήρη λειτουργία θα είναι το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της χώρας, με συνολικά 108 εμβολιαστικές γραμμές, που θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν περισσότερους από 430 εμβολιασμούς την ώρα, 6.000 την ημέρα και 157.000 το μήνα.

Στη νέα φάση της επιχείρησης «Ελευθερία», θα γίνονται στο συγκεκριμένο Κέντρο εμβολιασμοί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια όλων των εταιριών, σε χωριστές εμβολιαστικές γραμμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα