29 Μαρτίου 2024 / 3:32 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:32 μμ

Ξεκίνησε η δίκη της Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

από fimotro

Δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο το αίτημα αναβολής που υπέβαλε ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναβολής που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ζητώντας η δίκη να προσδιοριστεί σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο του 2023.

Η ώρα της κρίσης ενώπιον δικαστών και ενόρκων έφθασε για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία οδηγήθηκε στην δικαστική αίθουσα λίγο πριν τος 10 το πρωί από πάνοπλους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας μεταγωγών.

Παρόντες στο δικαστήριο ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης που δήλωσε παραπάταγα πολιτικής αγωγής καθώς και οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μητέρα, η αδελφή, ο πατριός και ο θείος της.

Η μητέρα της Πάτρας αντιμετωπίζει δύο πολύ βαριές κατηγορίες:

-Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και

-Απόπειρα Ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και αφορά στο πρώτο επεισόδιο του κοριτσιού τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Επεισόδιο που οδήγησε σε εγκεφαλοπάθεια του παιδιού.

Η Τζωρτζίνα σβήνει στην Αθήνα σε δωμάτιο του νοσοκομείου Παίδων στις 29 Ιανουαρίου 2022.

«Απροσδιόριστη αιτία θανάτου» συμπεραίνει η πρώτη νεκροψία. Αρχίζουν καταθέσεις, εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές και όχι μόνο. Οι αρχές γνωρίζουν από πολύ νωρίς ότι στο παιδί έχει χορηγηθεί κεταμίνη. Περιμένουν όμως την επιβεβαίωση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η επιβεβαίωση έρχεται και αναφέρει:

Στη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης, 6,5 mg/ML

Είναι 29 Μαρτίου όταν το Τμήμα Ανθρωποκτονίων καλεί σε συμπληρωματικές καταθέσεις τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες που κλήθηκαν επειγόντως να σώσουν το παιδί. Το ερώτημα ήταν «Χορηγήσατε κεταμίνη στο κορίτσι κατά τη διάρκεια της ανάνηψης;»

Η απάντηση ήταν όχι.

Την επόμενη ημέρα κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πηγαίνει στην Πάτρα. Σκοπός τους ήταν να μεταφέρουν τη μητέρα στην Αθήνα κάτω από άκρα μυστικότητα. Η είδηση της σύλληψης διαρρέεται όταν πια είναι καθ οδόν προς τη ΓΑΔΑ. Η Ελλάδα παγώνει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από την πρώτη στιγμή επιμένει: Δεν έδωσα εγώ την κεταμίνη στο παιδί. Μέχρι και σήμερα έχει τον ίδιο ισχυρισμό και δείχνει «λάθος « των γιατρών.

Η αρχή του τέλους για τη Τζωρτζίνα

Η Τζωρτζίνα μέχρι και τα οκτώ της χρόνια είναι ένα χαρούμενο και απόλυτα υγιές παιδί.

Όλα αλλάζουν στις 8 Απριλίου 2021. Η Τζωρτζίνα μεταφέρεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με ένα ιατρικά «ανεξήγητο επεισόδιο.

«Την έφερε η μητέρα της στα εξωτερικά ιατρεία η οποία ανέφερε ότι η μικρή κατά τη διάρκεια του ύπνου της έκανε 2 επεισόδια με κινήσεις άκρων περιστοματική κυάνωση και σύσπαση μασητήρων» περιγράφει η ειδικευόμενη παιδίατρος.

Το παιδί αποφασίζεται να μείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση .Ενώ είναι να πάρει εξιτήριο λίγες ημέρες μετά ξαφνικά παθαίνει ανακοπή.

Οι μαρτυρίες των γιατρών και νοσηλευτριών εκείνη την ημέρα περιγράφουν πως επί 50 λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί.

Ο αναισθησιολόγος που μπαίνει στο δωμάτιο περιγράφει:

«Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς μας ρώτησα τους συναδέλφους μου ποιο ήταν το παιδί και γιατί ήταν στο νοσοκομείο. Μου είπαν ότι στην οικογένεια είχαν χάσει άλλα δύο παιδιά. Ένιωσα την ανάγκη ότι πρέπει να κάνω τα πάντα για να σώσω αυτό το παιδί, να το κρατήσω στη ζωή. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς μου έλεγα: Τζωρτζίνα μη φύγεις και εσύ. Κάποια στιγμή μετά από πολλές προσπάθειες και έχοντας χάσει την αίσθηση του χρόνου είδα στο μόνιτορ ηλεκτρική δραστηριότητα και κλινικά σημεία επαναφοράς των ζωτικών λειτουργιών δηλαδή των σφυγμών καθώς και μικρές υποτυπώδεις αναπνοές. Επίσης οι κόρες των ματιών επανήλθαν .Εκείνη τη στιγμή μας έπιασαν τα κλάματα».

Η Τζωρτζίνα σώζεται αλλά έχει υποστεί εγκεφαλοπάθεια. Μεταφέρεται άμεσα στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου και την αναλαμβάνει ο διευθυντής της μονάδας Ανδρέας Ηλιάδης. Αυτό που του κάνει εντύπωση είναι η συμπεριφορά της μητέρας .Υποπτεύεται σύνδρομο Μινχάουζεν συζητά με τους ψυχιάτρους του νοσοκομείου ζητά από τους γονείς να τους δουν.

«Το ραντεβού κλείστηκε αλλά υπήρχε μια δυστοκία από την πλευρά της μητέρας γιατί περίμενε τον σύζυγό της για να πάνε μαζί στον ψυχίατρο. Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία με τον ψυχίατρο εξαιτίαςα των ερωτήσεων που έκανε στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίζουν τις επισκέψεις. Ο πατέρας μου είπε ότι η γυναίκα μου δεν είναι τρελή και ο ψυχίατρος που την εξέτασε μου είπε αργότερα ότι δεν διέγνωσε σε αυτή ψυχωσικό σύνδρομο».

Για τους επόμενους μήνες θα γίνουν ραντεβού με την κ.Τσιώλα που είχε κάνει την ιατροδικαστική έκθεση στην Ίριδα ,ο κ.Ηλιάδης θα επικοινωνήσει 2 φορές με το Χαμόγελο του Παιδιού θα γίνει γονιδιακός έλεγχος. Επιπλέον το παιδί μπαίνει στο Ωνάσειο προκειμένου να βάλει απινιδωτή.

Λίγο πριν το τέλος

Στις 17 Ιανουαρίου 2022 η μητέρα με το παιδί πηγαίνει στο Ρίο για μαγνητική εγκεφάλου. Σύμφωνα με την κατάθεση του κ.Ηλιάδη η μητέρα του ανέφερε ότι από εκείνη την ημέρα και μετά το κοριτσάκι παρουσιάζει επεισόδια με εμετούς και αναφερόμενους σπασμούς διάρκειας λιγότερο των 2 λεπτών, τα οποία υποχωρούσαν αυτόματα. Στις 19 Ιανουαρίου εισάγεται στην παιδιατρική κλινική και στις 26 Ιανουαρίου μεταφέρεται στο Παίδων στην Αθήνα».

Οι καταθέσεις ήταν σαφείς για τα τελευταία επεισόδια του παιδιού:

«Κανένας γιατρός ή νοσηλευτής της μονάδας στο Ρίο δεν είδε τη μικρή να κάνει όλα αυτά τα επεισόδια που μας ανέφερε η μητέρα. Όσο ήταν υπό την προστασία μας δεν παρουσίαζε τίποτα η μικρούλα» είπε ο κ.Ηλιάδης.

Η αρχή του τέλους για την Τζωρτζίνα είχε αρχίσει όμως. Στις 29 Ιανουραίου οι γιατροί καλούνται επειγόντως στο δωμάτιο του παιδιού. Προσπαθούν να τη σώσουν αλλά το κορίτσι πεθαίνει. Είναι μεσημέρι και το ρολόι δείχνει λίγο μετά 14.30. O εντατικολόγος που κλήθηκε να σώσει το παιδί περιγράφει στις αρχές:

«Στις 29.01.2022 περίπου στις 14:30 είχαμε μία κλήση για ανακοπή από την α παιδιατρική κλινική στον 4ο όροφο. Εντός 3 λεπτών ανταποκριθήκαμε και την ώρα που μπήκαμε στο δωμάτιο του παιδιού ήδη οι γιατροί της παιδιατρικής κλινικής έκαναν ΚΑΡΠΑ και χορήγηση οξυγόνου με συσκευή AMBU. Άμεσα αναλάβαμε το έργο. Το παιδί ήταν άσφυγμο (αδυναμία ψηλάφησης κεντρικών και περιφερειακών σφύξεων), απνοικό, με κόρες σε μυδρίαση χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό και κυανό με καρδιοαναπνευστική ανακοπή που οδηγεί στο θάνατο. Εμείς συνεχίσαμε την διαδικασία της ανάνηψης και άμεσα χορηγήσαμε αδρεναλίνη ενδοφλέβια. Η αδρεναλίνη που χορηγείται σε αυτές τις περιπτώσεις ,όπως συνέβη και στην περίπτωση της μικρής ,είναι ήδη έτοιμη και διαλυμένη σε σύριγγα για άμεση χρήση, δηλαδή δεν χρειάζεται να ανοιχτεί αμπούλα και να γίνει ανασύσταση του φαρμάκου. Μετά από 10 με 15 λεπτά έγινε ενδοτραχιακή διασωλήνωση. Το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε είναι το ροκουρόνιο το οποίο ήταν και αυτό έτοιμο σε σύριγγα δηλαδή και γι αυτό δεν χρειάστηκε να ανοιχτεί κάποια αμπούλα και να ανασυσταθεί κατά τη διάρκεια της ενδοτραχιακής διασωλήνωσης.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα