Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν στην Άγκυρα: Ξεκαθαρίστε τη θέση σας στο ΝΑΤΟ

από fimotro

Έντονη δυσαρέσκεια στη Συμμαχία για το τουρκικό μπλόκο σε Σουηδία – Φινλανδία

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της έναντι ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η στάση του Γάλλου προέδρου απηχεί την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί στη Συμμαχία για το τουρκικό μπλόκο στη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Ενόψει της συνόδου κορυφής στη Μαδρίτη, Ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε στο Παρίσι με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, και συζήτησε μαζί του το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής.

Ο πρόεδρος Μακρόν επανέλαβε την στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φιλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στην Ατλαντική Συμμαχία, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας της ευρωατλαντικής ζώνης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας επανέλαβε δε τη διαθεσιμότητα της Γαλλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο χωρών ως την ένταξή τους στην Συμμαχία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το ουκρανικό όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Ξεκάθαρη στήριξη στην Ελλάδα λόγω της προκλητικής  συμπεριφοράς της Τουρκίας θα προσφέρουν οι ηγέτες της ΕΕ όπως προκύπτει από το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στις 23 και 24 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα