Ξανθός: Χρειάζεται αυστηροποίηση μέτρων, περιορισμοί στη διασκέδαση

από fimotro

«Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να αντιληφθεί κάποιος ότι έχει χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας και ότι είναι σε εξέλιξη η χειρότερη φάση της, με τη μεγαλύτερη σφοδρότητα, με το υψηλότερο κόστος σε ανθρώπινες ζωές και με αβέβαιη έκβαση», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» ο τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός.

«Όπως και στο 2ο επιδημικό κύμα, η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη είναι στο επίκεντρο, το τίμημα σε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους αναμένεται βαρύ και οι αντοχές των ανθρώπων του ΕΣΥ δοκιμάζονται ξανά. Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί σοβαρό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και όχι άρνηση της πραγματικότητας, υποτίμηση του κινδύνου και κατώτερα των περιστάσεων αντανακλαστικά. Η μόνη επιλογή αυτή την ώρα είναι η επίταξη όλων των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία και ασθενών με κορωνοϊό, καθώς και η μετατροπή του στρατιωτικού νοσοκομείου 424 αποκλειστικά σε μονάδα Covid. Ή θα επιμεριστεί το βάρος της πανδημίας ή θα καταρρεύσει ολοσχερώς το ΕΣΥ», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι είναι «απολύτως λάθος επιδημιολογικά η κυβερνητική γραμμή ότι “έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων” και άρα οι περιορισμοί πρέπει να αφορούν αποκλειστικά αυτούς. Έχουμε πανδημική έξαρση που πλήττει και εμβολιασμένους, ζούμε μια σοβαρή και παρατεταμένη κρίση Δημόσιας Υγείας που μας αφορά όλους. Όταν έχεις καθημερινά 7.000-8.000 κρούσματα και 60-70 θανάτους ως χώρα, βιώνεις μια υγειονομική τραγωδία και μια εθνική κρίση που δεν επιτρέπει συνθήκες κανονικότητας και ελευθερίας για κανένα. Η στρατηγική του “lockdown για ανεμβολίαστους” είναι αντιεπιστημονική, ανεφάρμοστη και κοινωνικά διχαστική», συμπλήρωσε. «Και αντί να ωθεί στον καθολικό εμβολιασμό, ενισχύει το αντιεμβολιαστικό ρεύμα. Αυτό που χρειάζεται, είναι αυστηροποίηση των υγειονομικών standards για όλους, περιορισμοί στην αναψυχή και τη νυκτερινή διασκέδαση, μέτρα για τους χώρους εργασίας, τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις κλειστές δομές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα