Την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου επισκέφτηκαν ο «πρωθυπουργός» του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ και ο Τουρκοκύπριος «ΥΠΕΞ» Κουντρέτ Οζερσάι προκειμένου να επιθεωρήσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα, μπαϊράκ, η επίσκεψη στην Αμμόχωστο έγινε την Τρίτη και τους Τατάρ και Οζερσάι συνόδευαν ο διοικητής των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, ταξίαρχος Τεβφίκ Αλγκάν και ο επίσης ταξίαρχος, Τζεμάλ Βολκάν.

Αναφέρεται επίσης ότι η επιτροπή που έχει συσταθεί για την καταγραφή στα Βαρώσια, προάστιο της Αμμοχώστου, τις επόμενες ημέρες θα μπει στην περίκλειστη πόλη για να συνεχίσει τις εργασίες της. Ωστόσο, στον λογαριασμό του, ο Οζερσάι, αναφέρει πως η επίσκεψη έγινε την Πέμπτη και κάνει λόγο για εντατικές εργασίες προκειμένου να ανοίξει και πάλι η πόλη.

«Από σήμερα η επιτροπή απογραφής έχει εισέλθει στην περιοχή. Επειτα από 45 χρόνια, για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη αντιπροσωπεία μελετά στην περίκλειστη πόλη» σημειώνει ο Κουντρέτ Οζερσάι και συνεχίζει: «Αυτό το μέρος θα μπορούσε να γίνει ανάσα τόσο για την Αμμόχωστο».

Η δεύτερη επίσκεψη στην Αμμόχωστο σε λίγες ημέρες

Στις αρχές του μήνα, ο Τουρκοκύπριος «ΥΠΕΞ» είχε αναρτήσει φωτογραφίες από νέα επίσκεψή του στην πόλη φάντασμα. Εκεί, μαζί με αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, επιθεωρούσαν, κατά τα λεγόμενά του, την περιοχή. Στις φωτογραφίες που συνόδευαν την ανάρτησή του στις 2 Ιουλίου, ο Οζερσάι φαίνεται πάνω στην ταράτσα κτιρίου να παρατηρεί την πόλη φάντασμα της Αμμοχώστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα