Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις στο άνοιγμα – Ανοδικά οι μετοχές τεχνολογίας, πάνω από 4% η Tesla

από Philippos

Με μικτά πρόσημα άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου μετά το ισχυρό ράλι που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα, με τους επενδυτές να αναμένουν στοιχεία για την εργοστασιακή δραστηριότητα στις ΗΠΑ, αφού αντίστοιχες έρευνες σε Ασία και Ευρώπη τροφοδότησαν σημάδια ύφεσης.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν τον Ιούλιο τα μεγαλύτερα μηνιαία ποσοστιαία κέρδη τους από το 2020 με ώθηση από τα ισχυρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου αλλά και από τις αποφάσεις της Fed που έδειξε ότι θα παλέψει την κρίση του πληθωρισμού χωρίς όμως να είναι παραπάνω επιθετική όσο πίστευαν ορισμένοι αν αναλυτές.

Η αισιόδοξη διάθεση ωστόσο εξασθένησε τη Δευτέρα, καθώς οι έρευνες έδειξαν μείωση συρρίκνωση της δραστηριότητας των εργοστασίων στην Κίνα, με τον επίσημο δείκτη της μεταποιητικής βιομηχανίας (PMI) να υποχωρεί στο 49,0 τον Ιούλιο από 50,2 τον Ιούνιο. Το γεγονός ότι έπεσε κάτω από το 50 φοβίζει τους επενδυτές και ολόκληρη την αγορά, καθώς η μείωση αυτή σηματοδοτεί κακό οιωνό ύφεσης.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών του Ινστιτούτου Διαχείρισης Εφοδιασμού, που αναμένεται μέσα στην ημέρα, αναμένεται να δείξει ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο στο 52,0 από 53,0 τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

«Η μεταποίηση είναι ένα μικρό μέρος της οικονομίας των ΗΠΑ, αλλά τείνει να ηγείται αυτού που θα δείτε αργότερα στα δεδομένα υπηρεσιών, τα οποία είναι ένα μεγαλύτερο κομμάτι της συνολικής οικονομίας», δήλωσε ο Randy Frederick Διευθύνων Σύμβουλος Συναλλαγών και Παραγώγων στο Charles Schwab.

Τα εταιρικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου στις ΗΠΑ ήταν ως επί το πλείστον ισχυρότερα από το αναμενόμενο. Το 56% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν αναφέρει κέρδη μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs. Πάντως σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, οι αγορές σε περίπτωση ύφεσης στις ΗΠΑ, μπορεί να κινηθούν χαμηλότερα κι από τα ιστορικά χαμηλά του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Η μετοχή της Boeing σημειώνει άνοδο 4,3% μετά από δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ ενέκρινε το σχέδιο επιθεώρησης και τροποποίησης του κατασκευαστή αεροπλάνων για την επανέναρξη των παραδόσεων των 787 Dreamliners. Η μετοχή της Target προσθέτει 2,4% αφού η Wells Fargo αναβάθμισε τη στάση της απέναντι στον κολοσσό λιανικής σε «overweight», λέγοντας ότι η μετοχή θα μπορούσε να αυξηθεί 20%.

Η μετοχή της Ford επίσης ανεβαίνει 1,8%, η Shopify προσθέτει 3% και η Walmart ανεβαίνει 1,3%.

Άνοδο σημειώνουν και οι μετοχές τεχνολογίας με την Tesla να ηγείται με αύξηση 4,5%, η Amazon στο +1,2%, η AMD προσθέτει 2,1% και η NVIDIA +1,37%.

Στον αντίποδα, η Meta υποχωρεί 1,3%, η Microsoft 0,8% και η Alphabet πέφτει ήπια 0,2%.

Στο κλίμα αυτό, ο βιομηχανικό Dow Jones υποχωρεί οριακά 0,05% στις 32,830.15, ο S&P 500 κινείται στις 4,128.20 μονάδες με ήπια πτώση -0.1% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,2% στις 12,414.84.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα