Βρετανία: To πρόγραμμα Turing αντικαθιστά το Erasmus

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Το πρόγραμμα Turing αντικαθιστά το πρόγραμμα Erasmus από τον Σεπτέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το νέο πρόγραμμα ανταλλαγής που επιτρέπει στους φοιτητές να σπουδάσουν ή να εργαστούν οπουδήποτε στον κόσμο χαιρετίστηκε ως “φανταστικό” από τον Μπορίς Τζόνσον και θα χρηματοδοτήσει 35. 000 ανταλλαγές, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημιακών σπουδών, σχολικών ανταλλαγών και τοποθετήσεων εργασίας.

Για το πρόγραμμα αυτό, η υπουργός αρμόδια για τα πανεπιστήμια, Μισέλ Ντόνιλαν, δήλωσε στο Sky News ότι το νέο σχέδιο θα προσφέρει στους νέους “ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή τους” που είναι “προσιτές σε όλους”.

«Γνωρίζουμε ότι το Erasmus επικεντρώθηκε πολύ σε εκείνους που είχαν τα χρήματα και μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά αυτά τα προγράμματα. Ενώ εστιάζουμε στην παροχή περισσότερων χρημάτων για αυτούς που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση», είπε.

Το νέο σχήμα πήρε το όνομά του από τον Άλαν Τούρινγκ, τον Άγγλο μαθηματικό και επιστήμονα υπολογιστών που πέθανε το 1954 – και, παρά τα επιτεύγματά του, ποτέ δεν αναγνωρίστηκε πλήρως κατά τη διάρκεια της ζωής του λόγω ομοφοβίας.

Πέρυσι ο Βρετανούς πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη παραμονή του στο «εξαιρετικά ακριβό» σύστημα Erasmus όπου διπλάσιοι φοιτητές της ΕΕ έρχονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε αντίθεση με τους Βρετανούς φοιτητές που πηγαίναν σε πανεπιστήμια της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα