Ο Ρίσι Σούνακ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αφού έφυγε νωρίς από τους εορτασμούς της 80ης επετείου D-Day για να δώσει μια τηλεοπτική συνέντευξη.
Ο Πρωθυπουργός χτυπήθηκε από μια λυσσαλέα αντίδραση, αφού αποχώρησε από τις ζοφερές εκδηλώσεις μνήμης σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να συνεχίσει την καμπάνια του για τις γενικές εκλογές. Οι Εργατικοί τον κατηγόρησαν για «παράλειψη καθήκοντος», ενώ εξαγριωμένοι βετεράνοι χαρακτήρισαν «μεγάλη απογοήτευση» το γεγονός ότι παρέλειψε μια μεγάλη εκδήλωση στη Νορμανδία το απόγευμα της Πέμπτης.
Καθώς η πολιτική καταιγίδα μεγάλωνε, ο κ. Σουνάκ οπισθοχώρησε και ζήτησε συγγνώμη. Είπε: «Κατόπιν σκέψεως, ήταν λάθος να μην μείνω περισσότερο στη Γαλλία – και ζητώ συγγνώμη».
Ο κ. Σουνάκ παρευρέθηκε σε γαλλο-βρετανική εκδήλωση το πρωί, αλλά άφησε τον υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον να τον εκπροσωπήσει σε μια μεγάλη εκδήλωση στην παραλία της Ομάχα στην οποία συμμετείχαν παγκόσμιοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο ηγέτης των Εργατικών Keir Starmer.