Βρετανία: Στα… σκουπίδια εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer λόγω κακής συντήρησης!

από fimotro

Ακόμη ένα περιστατικό εκτεταμένης καταστροφής δόσεων του εμβολιού των Pfizer/BioNtech είδε το φως της δημοσιότητας στη Μεγάλη Βρετανία, εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα ψύξης των εμβολίων.

Περισσότερες από 900 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNtech αναγκάστηκαν να πετάξουν στα σκουπίδια οι υπεύθυνοι των εμβολιασμών στο Macclesfield της Βρετανίας, εξαιτίας προβλήματος στη συντήρησή τους στα ψυγεία, όπου οι θερμοκρασίες ψύξης θα πρέπει να είναι στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το πού καταστράφηκαν τα εμβόλια – στο κέντρο Waters Green ή πριν φτάσουν εκεί – οι ασθενείς, που επρόκειτο να κάνουν το εμβόλιο, ενημερώθηκαν ότι θα λάβουν νέα ειδοποίηση σε μερικές εβδομάδες για να εμβολιαστούν.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου τηλεφώνησαν προκειμένου να απολογηθούν, ακυρώνοντας τους εμβολιασμούς που ήταν προγραμματισμένοι, ενημερώνοντας για τις 975 δόσεις εμβολίων που καταστράφηκαν.

Eνας συνταξιούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί και ο οποίος επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο, ανέφερε ότι δέχτηκε κλήση, δύο μόλις ώρες πριν το ραντεβού του, για να μην πάει να εμβολιαστεί:

«Μου τηλεφώνησαν για να ζητήσουν συγνώμη για την ταλαιπωρία. Είπαν πως είχε να κάνει με την ψύξη. Λόγω της εξέλιξης, ακύρωσα όλα τα σχέδια μου για τα Χριστούγεννα. Θα περάσω μόνος μου τις γιορτές, καθώς δεν επιθυμώ η οικογένειά μου να διατρέξει κανένα κίνδυνο τώρα που δεν έχω εμβολιαστεί», δήλωσε στη Daily Mail.

Σημειώνεται πως παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και στο Northamptonshire, όπου ακόμη 975 δόσεις αχρηστεύτηκαν εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα ψύξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα