Βρετανία: Νέες αποκαλύψεις για τη νοσοκόμα serial killer – «Εμπιστευτείτε με» έλεγε σε μητέρα βρέφους

από Philippos

Μέσα στην πρώτη τροφή τους, το γάλα, έριχνε η νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι την ινσουλίνη με την οποία κατηγορείται ότι σκότωσε επτά βρέφη και προσπάθησε να σκοτώσει άλλα δέκα.

Η 32χρονη σήμερα νοσοκόμα, που είναι αντιμέτωπη με 22 κατηγορίες για 17 παιδιά, δηλώνει αθώα. Στο δικαστήριο όμως κατά τη δεύτερη ημέρα ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση της.

Η μητέρα ενός βρέφους διέκοψε τη Λούσι Λέτμπι ενώ βρισκόταν στη μονάδα νεογνών και ήταν έτοιμη να επιτεθεί και η 32χρονη την απομάκρυνε λέγοντάς της: «Εμπιστευτείτε με, είμαι νοσοκόμα», σύμφωνα με την Daily Mail.

Τελικά το μωρό – το οποίο ονομάστηκε μωρό E για νομικούς λόγους – βρέθηκε να αιμορραγεί από το στόμα στην κούνια του στις 3 Αυγούστου 2015. Μάλιστα, αφού πέθανε το επόμενο πρωί, ο Λέτμπι έδειξε «πολύ ασυνήθιστο ενδιαφέρον» για την οικογένεια του μωρού, σύμφωνα με το δικαστήριο. Το μωρό E, το τέταρτο φερόμενο θύμα της, γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 2015 και μέχρι τις 3 Αυγούστου τρεφόταν κανονικά. Εκείνο το βράδυ, περίπου στις 21:00, η μητέρα του αποφάσισε να πάει να το δει στη μονάδα νεογνών. Το βρέφος και ο δίδυμος αδελφός του, μωρό F, βρίσκονταν υπό την φροντίδα της Λέτμπι.

Ο Νικ Τζόνσον που άσκησε τη δίωξη, είπε στους ενόρκους ότι η μητέρα των αγοριών «διέκοψε τη Λούσι Λέτμπ που ετοιμαζόταν να επιτεθεί στο μωρό E», αλλά «δεν το κατάλαβε εκείνη τη στιγμή». Και πρόσθεσε: «Όταν έφτασε, το μωρό (μωρό Ε) ήταν πολύ στρεσαρισμένο και αιμορραγούσε από το στόμα του».

Η μητέρα του μικρού αγοριού είπε ότι η Λέτμπι «προσπάθησε να την καθησυχάσει» υποστηρίζοντας ότι το αίμα οφειλόταν σε ένα σωλήνα σίτισης που «ερέθιζε το λαιμό του». Ο κ. Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι είπε στη μητέρα να επιστρέψει στον θάλαμό της και την παρακάλεσε: «Εμπιστευτείτε με, είμαι νοσοκόμα».

«Ωστόσο, η μητέρα ανησυχούσε τόσο πολύ με αυτό που είδε και τηλεφώνησε στον σύζυγό της», είπε ο Τζόνσον στη δίκη.

Στις σημειώσεις της Λέτμπι δεν αναφερόταν ότι το μωρό E αιμορραγούσε στις 21:00, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι είχε υπάρξει μια συνάντηση μεταξύ της γραμματέως και της μητέρας. Κανένας από τους δύο δεν θυμάται μια τέτοια συνάντηση, είπε ο κ. Τζόνσον. Ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι η Λέτμπι είχε κάνει μια σημείωση στον φάκελο του μωρού F με ώρα 9.13 μ.μ. – «αφού είχε ξεφορτωθεί (τη μητέρα)».

Η 32χρονη παρακολουθούσε τις οικογένειες των υποψήφιων θυμάτων της στο Facebook και έκανε μέχρι και τρεις προσπάθειες για να σκοτώσει τα νεογνά.

Η αύξηση των θανάτων έγινε αντιληπτή από συμβούλους του νοσοκομείου, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι «η υγεία των μωρών που πέθαιναν είχε επιδεινωθεί απροσδόκητα». Οι γιατροί σημείωσαν επίσης ότι τα μωρά που πέθαναν «δεν ανταποκρίθηκαν στην κατάλληλη και έγκαιρη ανάνηψη και ότι άλλα κατέρρευσαν δραματικά, αλλά στη συνέχεια, εξίσου δραματικά, ανάρρωσαν».

Η δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει έξι μήνες, συνεχίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα