Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 όλοι ενήλικες στη Βρετανία, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον αισιοδοξεί για τον τερματισμό του lockdown τον Ιούνιο κι έχει δεσμευθεί να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι συμπατριώτες του μέχρι τα τέλη Ιουλίου, αλλά ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί αρκετές εβδομάδες νωρίτερα αν συνεχιστεί η εκστρατεία του εμβολιασμού με τους τρέχοντες ρυθμούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό προβλέπει η ερευνητική εταιρεία Airfinity, που υπολόγισε ότι με την ταχύτητα που διανέμονται τα εμβόλια η οικονομία της Βρετανίας θα γλιτώσει δισεκατομμύρια λίρες. Κι ενώ ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων μειώνεται συνεχώς στη χώρα το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με μια άλλη εκτίμηση που αναφέρεται στην εφημερίδα The Telegraph, όλοι οι άνω των 40 Βρετανοί ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί μέχρι το Πάσχα. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι από την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν να κάνουν το εμβόλιο όλοι οι άνω των 50.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα