Βρετανία: Η κατεδάφιση σε 5 δεύτερα 4 πύργων ηλεκτροπαραγωγής

από fimotro

Μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, 4 πύργοι ψύξης στον Σταθμό Ηλεκτροπαραγωγής Rugeley στο Staffordshire στη Μεγάλη Βρετανία κατεδαφίστηκαν και έγιναν σκόνη.

Οι 4 πύργοι κατεδαφίστηκαν με ελγεχόμενη έκρξη χθες το πρωί.

Οι 4 πύργοι είχαν ύψος 117 μέτρα και ανεγέρθηκαν τη δεκαετία του 1950. Ο σταθμός παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα παρείχε ηλεκτρική ενέργεια σε εκατομμύρια σπίτια.

Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία, Engie έχει λάβει άδεια να μετατρέψει τον χώρο του εργοστασίου σε μια βιώσιμη περιοχή ανάπτυξης μικτής χρήσης 2.300 κατοικιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

 

Η υπουργός Ενέργειας Anne-Marie Trevelyan είπε: «Δεσμευόμαστε να σε πιο πράσινες πολιτικές μετά την πανδημία και το πρόγραμμα αναγέννησης χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Engie είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που δείχνει πώς οι βιομηχανικοί χώροι μπορούν να αναζωογονηθούν και να συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αυτή η καινοτόμος ανάπλαση θα βοηθήσει να δοθεί νέα πνοή στην τοπική κοινότητα, παρέχοντας νέες θέσεις εργασίας, χιλιάδες σπίτια με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα και ένα νέο σχολείο, υποστηρίζοντας παράλληλα τις φιλόδοξες δεσμεύσεις μας για το κλίμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα