Βουτιά του δείκτη οικοδομικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ

από Philippos

Η οικοδομική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδό της από τις αρχές της πανδημίας. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της εθνικής ένωσης κατασκευαστών οικιών (NAHB) της Wells Fargo (ΗΜΙ) υποχώρησε τον Ιούλιο κατά 12 μονάδες στις 55.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του δείκτη στα 37 χρόνια της ιστορίας του, μετά από εκείνη του Απριλίου του 2020 όταν είχε καταγράψει πτώση 42 μονάδες υποχωρώντας στις 30, λόγω όμως της κορύφωσης της έξαρσης της πανδημίας του Covid-19 στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες θεωρείται θετική, αλλά ο δείκτης πλέον έχει υποχωρήσει κατά 24 μονάδες από τον Μάρτιο. Αιτία είναι η αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, τα οποία έχουν φτάσει πλέον κοντά στο 6%. Σημειωτέον ότι πέρυσι τον Ιούλιο η οικοδομική εμπιστοσύνη βρισκόταν στις 80 μονάδες, κοντά στο ιστορικό υψηλό που είχε καταγράψει τον Νοέμβριο του 2020 στις 90.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα