Βουλή: Το πρωί της Δευτέρας θα συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα Τέμπη

από Philippos

Με την παρουσία του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει στις 11 το πρωί της Δευτέρας 20 Μαρτίου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετά τα αιτήματα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι είναι προφανώς, όπως ανέφερε χθες και στην Διάσκεψη των Προέδρων, ότι και αυτή, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι μια από όσες εκτιμά ότι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, επισήμανε, ότι είναι προφανές ότι με την αυριανή συνεδρίαση – ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την οποία θα ενημερώσει ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που θα διεξαχθεί την Δευτέρα ανοίγει ο κύκλος των σχετικών συζητήσεων και δεν κλείνει.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ανέφερε ότι είναι στη διάθεση της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη.

Λίγη ώρα αργότερα η ΝΔ κατέθετε αίτημα για την σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με το οποίο καλούνται πρώην υπουργοί Μεταφορών από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μετά καθώς επί υπουργίας του είχε υπογραφεί η περίφημη σύμβαση 717. Καλούνται επίσης οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Αχ Καραμανλής και Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα