Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο δημόσιο

από fimotro

Πέρασε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που προβλέπει ετήσιο γραπτό διαγωνισμό για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Επί της αρχής του νομοσχεδίου υπέρ ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, «παρών» είπε η Ελληνική Λύση, ενώ κατά ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης εστίασε στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ εξαπέλυσε πυρά στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των μετακλητών. Για ένα νομοσχέδιο που θα ενισχύσει την αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα είχε μιλήσει νωρίτερα ο τέως υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σημείωσε πως «το ΑΣΕΠ το αμφισβητούν αυτοί που το παρακάμπτουν, δηλαδή εσείς», ενώ έθεσε το ερώτημα προς την κυβερνητική πτέρυγα αν έκανε αύξηση στους μισθούς των μετακλητών. Απευθυνόμενος στο Μάκη Βορίδη σημείωσε πως «ας μετρήσουμε τους μετακλητούς και αν βγουν παραπάνω να τους επαναφέρετε στα επίπεδα του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσετε συγνώμη».

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Γιώργος Καμίνης είπε πως «από τις εξαγγελίες για αξιοκρατία και διαφάνεια βλέπουμε μετακλητούς υπαλλήλους, ακόμα και σε διευθυντικές θέσεις, υπονομεύοντας την αρχή της συνέχειας του κράτους και δημιουργώντας μια νέα γενιά “συμβασιούχων” που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας διοίκησης».

Το νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την αξιοκρατία στο δημόσιο σημείωσε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης. Παράλληλα ανέφερε πως πρέπει να μονιμοποιηθούν οι 16.000 συμβασιούχοι στο δημόσιο και να γίνουν μαζικές προσλήψεις σε νοσοκομεία, σχολεία και άλλες υπηρεσίες.

Από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Χήτας, μίλησε για ένα νομοσχέδιο που δεν θα αλλάξει τίποτα στη ζωή των πολιτών. Όπως είπε «δεν είναι θέμα νόμων αλλά είναι θέμα νοοτροπίας» και σημείωσε πως οι πολίτες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και δεν ενδιαφέρονται για «κοκορομαχίες». Κριτική στις προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις άσκησε από το ΜέΡΑ 24 η Φωτεινή Μπακαδήμα.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα