Βουλή: Τέλος η Ζαρούλια με εντολή Μητσοτάκη

από fimotro

Έντονη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού για την απόφαση

Η πολιτική αντιπαράθεση και οι έντονες αντιδράσεις έφεραν εξελίξεις όσον αφορά τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια. Ο διορισμός τελικά «παγώνει», καθώς υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Τασούλας: Δεν θα αναλάβει υπηρεσία η Ελένη Ζαρούλια

Ο κ. Τασούλας σημείωσε πως «είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Τι αναφέρει αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Τασούλας:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους.  Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου.  Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα