Σε εξέλιξη η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην ολομέλεια

από fimotro

Live η συνεδρίαση και η ψηφοφορία

Για τρίτη και τελευταία ημέρα συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που υπέβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε live τη συζήτηση:

Η συζήτηση στην Βουλή επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ – περίπου στις 20:00 – με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι -πλην των υπουργών- έχουν γραφτεί να μιλήσουν 220 βουλευτές: 108 από τη ΝΔ, 70 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 17 από το Κίνημα Αλλαγής, 12 από το ΚΚΕ, 5 από την Ελληνική Λύση, 6 από το ΜέΡΑ25 και οι 3 ανεξάρτητοι.

Το λόγο θα πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Νωρίτερα, όμως, τον λόγο θα πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί που θα απευθύνουν ομιλίες εφ’ όλης της ύλης και θα ζητήσουν στήριξη ή καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας συζήτησης στην Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε έκτακτη παρέμβαση, γεγονός που προκάλεσε «μετωπική» σύγκρουση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για την Αττική Οδό όσο και για το Μάτι. Ανεβασμένοι όμως ήταν και οι τόνοι κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων αρκετών βουλευτών, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 20.00 απόψε το βράδυ, θα ακολουθήσει θα διεξαχθεί δια ζώσης ονομαστική ψηφοφορία. Οι βουλευτές που βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας, θα έχουν τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου.

Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100. Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα