Βουλή: Κόντρα Παναγιωτόπουλου – Βίτσα για την Αλεξανδρούπολη – «Γίνεται στόχος» της Ρωσίας

από Philippos

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε πως η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία καθιστά την Αλεξανδρούπολη στόχο της Ρωσίας – Πώς αντέδρασε ο υπουργός Άμυνας
Την έντονη αντίδραση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου προκάλεσε η άποψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα πως η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία καθιστά την Αλεξανδρούπολη στόχο της Ρωσίας.

Κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας του νέου περιεχομένου της Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ η οποία αναβαθμίζει τις αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών και ενισχύει την αμερικανική παρουσία στον Εβρο, ο κ. Βίτσας σχολίασε «Υπουργέ μου γίνεται στόχος η Αλεξανδρούπολη. Δεν το καταλαβαίνετε;».

Αρχικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος θεώρησε ότι η φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Στην αποστροφή του κ. Βίτσα ότι έγινε στόχος η Αλεξανδρούπολη νομίζω ότι στο πλαίσιο των διαφορών μας με την Τουρκία δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη στόχος. Όμως, η εξέλιξη με τη συμφωνία δημιουργεί και πρόσθετες σκέψεις σε αυτούς που θα σκέφτονταν να καταστήσουν στόχο την Αλεξανδρούπολη».

Ο κ. Βίτσας επανήλθε για να διευκρινίσει πως «την Ρωσία εννοούσα, όχι την Τουρκία», με αποτέλεσμα ο υπουργός να απαντήσει: «Μην με αναγκάζετε να πω όσα είχα πει στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης. Μην ενώνετε την φωνή σας με όσους έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για την Αλεξανδρούπολη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα