Βούλα: Επιστρέφουν οι κάτοικοι στις περιοχές που εκκενώθηκαν

από fimotro

Ολονύχτιες προσπάθειες από την Πυροσβεστική για να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις

Από το πρωί της Κυριακής θα συνεχίσουν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα σε όποια σημεία χρειαστεί. Το μεσημέρι του Σαββάτου, οπότε και ξέσπασε το αρχικό μέτωπο, κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στο Πανόραμα Βούλας, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν κατοικίες και ενεργοποιήθηκε το 112.

Λίγο πριν από τις 22:00 αναζωπύρωση σημειώθηκε σε λόφο στα βόρεια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Εκεί επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα και ερπιστριοφόρα, ενώ το μέτωπο καίει σε πευκόφυτη περιοχή.

Το απόγευμα, εκκενώθηκαν τα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη και το γηροκομείο της Βούλας, ενώ η πυρκαγιά μετακινείτο προς τη Βάρη.

«Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. Οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα κατάφεραν να τη τιθασεύσουν και να την περιορίσουν, ενώ οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έχουν κοπάσει» υπογράμμισε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.  Πρόσθεσε επίσης, ότι οι «εντολές άμεσης εκκένωσης κατοικιών που δόθηκαν νωρίτερα στις τρεις από τις τέσσερις περιοχές έχουν ανακληθεί. Η περιοχή που μένει προς το παρόν σε αυξημένη ετοιμότητα εκκένωσης είναι μόνο αυτή του Χερώματος Βάρης από τη Λεωφόρο Ευελπίδων με μέτωπο τον ορεινό όγκο. Εκεί ακόμη έχουμε θέμα» σημείωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Τέλος αναφορικά με την εκκένωση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος Οδηγός», καθώς επίσης και του Παιδικού Χωριού SOS που βρίσκονται στην περιοχή, ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης υπογράμμισε ότι «αυτή την ώρα τόσο οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του Γηροκομείου, όσο και τα παιδιά του Χωριού, επιστρέφουν στους κοιτώνες τους. Δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος, για τις δομές αυτές».

Η φωτιά ξεκίνησε μετά το μεσημέρι στην Άνω Γλυφάδα στη θέση Πυρνάρι, στο τέρμα της οδού Μετσόβου, πολύ γρήγορα όμως επεκτάθηκε προς την Άνω Βούλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα