Βόμβες του αντεισαγγελέα Αγγελή: Ετσι έστησαν τη Novartis

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis και κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 239 του Ποινικού Κώδικα) εκ μέρους των εισαγγελέων που τη χειρίζονται καταγγέλλει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στις εμπιστευτικές αναφορές προς την προϊσταμένη του Ξένη Δημητρίου, τις οποίες αποκαλύπτει σήμερα το Πρώτο Θέμα.
Οι καταγγελίες του κ. Αγγελή που είναι σε γνώση της απερχόμενης ηγεσίας του Αρείου Πάγου από τον περασμένο Ιανουάριο, προκαλούν σοκ καθώς σκιαγραφούν τη λειτουργία ενός αόρατου μηχανισμού που στόχο είχε να πλήξει του πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ με την άσκηση ποινικών διώξεων “τύπου fast track” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός.

Το άγνωστο και ζοφερό παρασκήνιο που περιγράφει ο κ. Αγγελής στις αναφορές του προς την κυρία Δημητρίου ίσως αποτελεί και την απάντηση στο ερώτημα γιατί η απερχόμενη κυβέρνηση “πραξικοπηματικά” αποφάσισε να ορίσει τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, παρά την κατακραυγή του νομικού κόσμου της χώρας και τις αντίθετες απόψεις που εξέφρασαν κορυφαίοι συνταγματολόγοι.

Σενάρια «τύπου Ρασπούτιν» μέσω εφημερίδων

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του, ο Ιωάννης Αγγελής αναφέρεται και στην υπόθεση που τον αφορά, για την οποία όπως λέει καταστρώθηκε σε βάρος του ένα «σκοτεινό σενάριο», το οποίο διοχετεύθηκε στην εφημερίδα «δημοκρατία» από συγκεκριμένο άτομο.

Το εν λόγω άτομο, όπως τονίζει ο αντιεισαγγελέας, «έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια τύπου Ρασπούτιν» και χειρίζεται διάφορες υποθέσεις.

Σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την αναφορά του αντιεισαγγελέα που βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2019 στα χέρια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκύπτουν τα εξής για τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis:

Υπήρξε βιασύνη για την άσκηση διώξεων σε βάρος πολιτικών προσώπων.
Ο ίδιος έλαβε απάντηση ότι η εισαγγελία θα ασκούσε διώξεις με βάσει απλές ενδείξεις -όπως έγινε για παράδειγμα στη περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου.
Οι έρευνες είχαν επιλεκτική μορφή τόσο ως προς τα πρόσωπα όσο και ως προς τις εμπλεκόμενες εταιρείες και τις εταιρείες στο χώρο του φαρμάκου.
Τίθεται ευθέως ζήτημα κατάχρησης εξουσίας από τους εισαγγελείς.
Τίθεται ζήτημα ανεπάρκειας ανεπάρκειας των εισαγγελέων διαφθοράς σημειώνοντας ότι «αδυνατούν να διεξάγουν επιτυχώς τη σχετική ποινική έρευνα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα