“Μπουρλότο” στη Βουλή με τροπολογίες μέχρι την τελευταία στιγμή, πριν διαλυθεί για τις εκλογές η βουλή

Φωτιά πήρε ξανά η Βουλή από την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ανοίξει κανονικά την Ολομέλεια έως τουλάχιστον την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική συμπαράταξη και ΚΚΕ αντιδρούν έντονα στην απόφαση αυτή η οποία έγινε γνωστή πριν λίγο από τη Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ με την κυβέρνηση συντάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το “Ποτάμι” εκπρόσωπος του οποίου ζήτησε “να μην είναι πολλές οι τροπολογίες”.

Από την πλευρά της ΝΔ έγινε γνωστό πως θα αποχωρήσουν πριν ξεκινήσει αύριο η διαδικασία στην Ολομέλεια, ενώ οι βουλευτές της ΔΗΣΥ και του ΚΚΕ αναμένεται να αποχωρήσουν (και από τις Επιτροπές) αφού πρώτα την καταγγείλουν την μεθόδευση. Αύριο έχει προγραμματιστεί να κυρωθούν στην Ολομέλεια της Βουλής δυο διεθνείς συμβάσεις, την Πέμπτη η ψήφιση των Κωδίκων Ποινικής Δικονομίας, και την Παρασκευή η ψήφιση της αποδοχής δωρεάς του ιδρύματος Νιάρχου. Σύμφωνα με τον μεταβατικό Πρόεδρο του Ποταμιού Γ. Μαυρωτά, οι πέντε βουλευτές του θα αποχωρήσουν εάν η Βουλή μετατραπεί σε “ξενιστή τροπολογιών” , ενώ εκτός του πλήθους, θα εξεταστεί και το περιεχόμενο τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Βουλή αναμένεται να λειτουργήσει και την… επόμενη εβδομάδα με την επεξεργασία και ψήφιση του νομοσχεδίου Κύρωσης των Δασικών Χαρτών του υπουργείου Περιβάλλοντος!

“Λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών η κοινοβουλευτική διαδικασία εξακολουθεί να κινείται μεταξύ μιας ηθικής θεσμικής προσέγγισης και στο κέλευσμα των επιταγών αυτής της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη σε μία πρακτική που έχει καταδικαστεί από το παρελθόν” υπογράμμισε ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας μετά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. “Εμείς πιστεύουμε ότι η επόμενη των εκλογών της έβδομης Ιουλίου θα είναι μία μέρα που η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ξαναμπεί σε κανονικούς ρυθμούς και η πατρίδα μας θα επιστρέψει εκεί που πραγματικά της αξίζει”.

Οξύτατος ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Β. Κεγκέρογλου ο οποίος χαρακτήρισε “ντροπή” το να ανοίγει η Βουλή για νομοθετικό έργο ενώ έχουν ανακοινωθεί εθνικές εκλογές. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η ΔΗΣΥ δεν θα ψηφίσει τους Κώδικες Ποινικής Δικονομίας οι οποίοι εισέρχονται αύριο στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα