“Βόμβα” Λαφαζάνη: Όταν ήμουν υπουργός με παρακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη η καταγγελία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Ν. Ανδρουλάκη, ότι έγινε απόπειρα παραβίασης του κινητού του τηλεφώνου, καθώς, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Κατσίγιαννη για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», υπήρξε και ο ίδιος θύμα παρακολουθήσεων, την περίοδο που ήταν υπουργός Ενέργειας του Αλ. Τσίπρα, αλλά και αμέσως μετά, όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ιδρύσει το δικό του κόμμα, τη Λαϊκή Ενότητα.

«Τι σχεδιάζω, τι κάνω, τι πολιτικές εφαρμόζω, ποιες σχέσεις αναπτύσσω. Ολα αυτά θεωρώ ότι εκείνη την περίοδο ήταν υπό κεντρική παρακολούθηση της ΕΥΠ και άλλων υπηρεσιών»,σημειώνει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην περίοδο που σχεδίαζε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο Αλ. Τσίπρας δεν είχε τιμήσει το «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και οδηγούσε τη χώρα σε ακόμα ένα μνημόνιο.

«ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ»

Συγκεκριμένα, ο Π. Λαφαζάνης, κληθείς να σχολιάσει τη μηνυτήρια αναφορά του Ν. Ανδρουλάκη, αναφέρει: «Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται να διερευνηθούν πλήρως και σε βάθος όλα τα καταγγελλόμενα από τον Ν. Ανδρουλάκη, αλλά να διερευνηθεί και η σωρεία των καταγγελιών, και ειδικά με παρακολουθήσεις τηλεφώνων, που έχουν γίνει στο παρελθόν και έχουν τεθεί στο αρχείο. Ο κ. Ανδρουλάκης σε άλλον κόσμο βρίσκεται; Δεν γνωρίζει ότι οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι καθόλου ασφαλείς, γενικά και ιδιαίτερα στη χώρα μας; Δεν ξέρει ότι η ΕΥΠ, άλλες κρατικές και ξένες υπηρεσίες, αλλά και ιδιωτικά κέντρα παρακολουθούν οργανωμένα τις συνδιαλέξεις πολιτικών προσώπων, τα οποία για διάφορους λόγους τα θεωρούν ως δήθεν επικίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας;».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Ξέρω καλά ότι εγώ παρακολουθούμαι αδιαλείπτως εδώ και χρόνια σε όλες τις τηλεφωνικές μου συνδιαλέξεις. Δεν άκουσα, όμως, ποτέ από τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα, να κάνει κάτι για να ρίξει άπλετο φως σε αυτή την εγκληματική κατάσταση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ώστε να διαλευκανθεί και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει η υποκρισία σε αυτήν τη χώρα».

Ο Π. Λαφαζάνης ισχυρίζεται πως όσο ήταν υπουργός Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακολουθούσαν τουλάχιστον τέσσερις υπηρεσίες. «Εγώ σας ενημερώνω υπεύθυνα ότι, ως υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω των διαπραγματεύσεων που κατέληξαν σε συμφωνία με τη Ρωσία για τη διέλευση ενός μεγάλου αγωγού από τη χώρα μας, παρακολουθούμουν εκείνη την περίοδο τουλάχιστον από τέσσερις υπηρεσίες. Ελληνικές και ξένες».

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως αποτέλεσμα αυτών των παρακολουθήσεων ήταν και η είδηση που βγήκε εκείνη την περίοδο ότι προετοίμαζε «ριφιφί» στο Εθνικό Νομισματοκοπείο, απαντά: «Εκείνη την περίοδο παρακολουθούμουν μάλλον αδιαλείπτως από ελληνικά κέντρα, τα οποία θεωρούσαν ότι η δραστηριότητά μου ως υπουργού έβαζε σε κίνδυνο, υποτίθεται, τα ελληνικά συμφέροντα ασφαλείας. Και ασφαλώς τα κέντρα αυτά που με παρακολουθούσαν παίξανε ρόλο σε αυτήν τη συνωμοσία, η οποία στήθηκε σε βάρος μου, με στόχο να εξουδετερώσει μια εναλλακτική επιλογή για τη χώρα απέναντι στα μνημόνια. Αυτή η σκευωρία σε βάρος μου, με το δήθεν “ριφιφί” στο Νομισματοκοπείο, χαλκεύτηκε στα τότε κυβερνητικά κέντρα. Εγώ τότε προάσπιζα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙ-ΖΑ και το μεγάλο δημοκρατικό “όχι” του “δημοψηφίσματος”. Αυτό έκαναν και αυτό ήθελαν να συκοφαντήσουν στο πρόσωπό μου προσάπτοντάς μου τέτοιες κατηγορίες. Για σχέσεις με ξένες χώρες, όπως τη Ρωσία».

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

Οταν καλείται να σχολιάσει εάν η διαφοροποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε αντικείμενο παρακολούθησης για να δουν πού θα το πάει ο Λαφαζάνης, αν θα διασπάσει το κόμμα ή όχι, σημειώνει: «Δεν έχω στοιχεία για να τεκμηριώσω κάτι τέτοιο, αλλά φαντάζομαι ότι, δυστυχώς, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας και τότε με παρακολουθούσαν. Για το πώς θα αντιδράσω στην κυβέρνηση και παντού. Τι σχεδιάζω, τι κάνω, τι πολιτικές εφαρμόζω, ποιες σχέσεις αναπτύσσω. Ολα αυτά θεωρώ ότι εκείνη την περίοδο ήταν υπό την κεντρική παρακολούθηση της ΕΥΠ και άλλων υπηρεσιών».

Στη συνομιλία μας ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει την αντιμετώπιση που είχε ως αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. Ειδικά όταν έδινε μάχη για το θέμα των πλειστηριασμών. «Παρακολουθούσαν όλες τις κινητοποιήσεις της Λαϊκής Ενότητας και ιδιαίτερα τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες που κάναμε ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Ολα αυτά τα κατέγραφαν, τα μαγνητοσκοπούσαν και το αμαρτωλό τμήμα της Γενικής Ασφάλειας έκανε μηνύσεις σε βάρος μου, οι οποίες ακόμη δεν έχουν εκδικαστεί…».

Πηγή: Εφημερίδα “Παραπολιτικά”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα