Βόμβα Κούλογλου προς Τσίπρα: Μήπως δεν αρέσουμε;

από fimotro

Νέο χτύπημα, αυτή τη φορά από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, την ίδια στιγμή που μία ανάλυση του παλαιού εκλογολόγου Ηλία Νικολακόπουλου φέρνει ξανά σε θέσεις μάχης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «προεδρικούς» και εσωκομματική αντιπολίτευση.

Στο άρθρο του με τίτλο «Πρόεδρε, μήπως δεν αρέσουμε;», την ιστορική φράση της Μελίνας Μερκούρη προς τον Ανδρέα Παπανδρέου πριν από την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1989, πλαισιωμένη με ένα… ερωτηματικό, ο έμπειρος δημοσιογράφος βάζει δύσκολα στον κ. Τσίπρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να μην αρέσει ήδη από το 2016, αλλά το 32% που έλαβε στις εκλογές του 2019 θόλωσε την εικόνα», γράφει ο κ. Κούλογλου και υποστηρίζει ότι «δύο χρόνια μετά τις εκλογές, στην Κουμουνδούρου δεν έγιναν οι αναγκαίες ριζοσπαστικές αλλαγές, αλλά ένα είδος κομματικού lockdown, με το τοπίο πλέον να έχει ξεκαθαρίσει».

Ο κ. Κούλογλου δεν αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις και την πραγματικότητα όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη που τον στηρίζουν για να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα την ελληνική κοινή γνώμη.

Γράφει ότι «σε όλες τις μετρήσεις οι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση Ν.Δ. από μια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποτελεί ιστορική εξαίρεση στον παγκόσμιο νόμο περί κυβερνητικής φθοράς και μάλιστα απέναντι σε μια τέτοια αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση. Οσο περισσότερο αποδεικνύεται ανίκανη και αλαζονική τόσο τα περιθώρια παρέμβασης μεγαλώνουν. Το παιχνίδι δεν έχει χαθεί, αλλά η αλλαγή δεν θα έρθει αυτόματα. Για να ξεκινήσει μια νέα πορεία πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα “Γιατί, Πρόεδρε, δεν αρέσουμε όπως παλιά;” και να ληφθούν οι ανάλογες μεγάλες αποφάσεις».

Γράφει ότι «η κυβέρνηση φθείρεται δυσανάλογα λίγο, συγκριτικά με τα λάθη και τις παλινωδίες της» και ότι «από την όποια φθορά, δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ». Με αναφορά στην τελευταία δημοσκόπηση της Prorata στην «ΕφΣυν», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ότι
«επιβεβαιώνει ό,τι ξέρουμε από όλες τις μετρήσεις. Η διαφορά της Ν.Δ. σταθεροποιείται» και συνεχίζει: «Είναι γεγονός ότι η πανδημία ενίσχυσε το μητσοτακικό στρατόπεδο και έφερε σε αμηχανία την αντιπολίτευση. Είναι επίσης σωστό ότι διεθνώς, αριστερά και κεντροαριστερά έχουν απώλειες και από αυτήν την άποψη τα περισσότερα ευρωπαϊκά κόμματα θα ζήλευαν τα σημερινά δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αν και εμφανίζονται μειωμένα από τα εκλογικά».

Προχωρά όμως και ένα βήμα πιο… μέσα, γράφοντας αυτά που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να διαβάζει, πολύ περισσότερο από συντρόφους του: «Η Ν.Δ. προηγείται και σήμερα, στις μετρήσεις, στην ικανότητα για την επίλυση προβλημάτων, που ευνοούσαν πάντα την αριστερά: Υγεία, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση». Μάλιστα αυτό το φαινόμενο εντάθηκε τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία δεν έχει γίνει ουσιαστικός απολογισμός».

Για τον κ. Κούλογλου, «το αντι-Σύριζα μέτωπο ενισχύθηκε πολύ από τα ΜΜΕ, αλλά η βασική ευθύνη ανήκει, πέρα από τους εξαναγκασμούς των Μνημονίων, στον τρόπο που κυβερνήθηκε η χώρα. Ούτε αυτό έχει εξεταστεί. Οι αδυναμίες δεν έχουν εντοπιστεί και τα καλά που έγιναν δεν έχουν επαρκώς αναδειχθεί. Είναι το επικοινωνιακό Βατερλώ που λέγαμε».

Για τον κ. Κούλογλου «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αρχίσει να σπαταλά πολιτικό κεφάλαιο – κάτι εύκολα εξηγήσιμο λόγω της συνθηκολόγησης του 2015-, έχασε ακόμη περισσότερο τα 2 τελευταία χρόνια. Το σκάφος δεν έχει σταθερή πορεία και ψάχνεται. Μια σειρά από ευκαιρίες για επίδειξη ηγετικού προφίλ χάθηκαν».

«Είναι άδικο για τον Α. Τσίπρα, που έχει ξεχωριστές πολιτικές ικανότητες και ακεραιότητα χαρακτήρα, να υστερεί τόσο σε “καταλληλότητα πρωθυπουργού” από τον Κ. Μητσοτάκη. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα»… σφάζει με το… γάντι τον πρόεδρό του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί σταδιακά να απoλέσει τη θέση του, ως εναλλακτική λύση. Είτε θα προχωρήσει σε ριζική επανεκκίνηση ή αναπόφευκτα κάποιος άλλος σχηματισμός θα καλύψει το κενό».

Eμπειρος ων, σε μία επιστολή-κόλαφο για τον αρχηγό του και το επιτελείο του και κυρίως για να μην του «κολλήσουν» την ταμπέλα του «υπονομευτή», ο κ. Κούλογλου γράφει και κάποια θετικά για τον κ. Τσίπρα. Γράφει ότι είναι αυτός που από το 3% τον έκανε κυβέρνηση, όπως και ότι δεν θα ανακάμψει στην εξουσία χωρίς τον κ. Τσίπρα. Τα «καρφιά» όμως εναντίον του κ. Τσίπρα είναι εδώ και δείχνουν, πρώτον, ότι η «Ομπρέλα» βρήκε έναν εξαιρετικά ικανό αρθρογράφο να επικοινωνεί τις θέσεις της, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, με κάποιους από τους οποίους ο κ. Κούλογλου έχει κόντρα δεκαετιών. Και, δεύτερον, ότι η μάχη του συνεδρίου «φουντώνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα