Βοήθεια 2.000€ για κάθε κλειστή επιχείρηση

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Το έκτακτο βοήθημα ειδικού σκοπού θα δοθεί με βάση τον τζίρο του 2019

Σήμερα το πρωί  της Δευτέρας η κυβέρνηση θα ανακοινώσει επιπλέον μέτρο, το οποίο θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.

Όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή και την απόφαση να παραμείνει κλειστό  το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα στήριξης θα φτάσει κατά μέσο όρο τις 2.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που θα παραμείνει κλειστή για τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα γίνει και αυτή την εβδομάδα νωρίτερα (πιθανότατα την Τετάρτη), προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση και στους τρεις συγκεκριμένους νομούς και εφόσον τα στοιχεία το επιτρέψουν θα δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα της αγοράς και σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πάτρα, ίσως και από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Μέχρι τότε, πάντως, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα παρατηρούν την κίνηση στις αγορές των πόλεων που ανοίγουν από σήμερα και θα μετρήσουν το εάν και κατά πόσο η κίνηση αυτή επιβαρύνει τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Έλεγχοι για την τήρηση των αποστάσεων και τις μάσκες θα υπάρχουν από σήμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση καθαρή εικόνα για τα δεδομένα που θα προκύψουν, θα υπάρξει προς το τέλος της εβδομάδας. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η κινητικότητα που θα επικρατήσει στους δρόμους και έξω από τα καταστήματα, αν και υπάρχει η ελπίδα ότι ο συνδυασμός του μηνύματος στον πενταψήφιο κωδικό και το ραντεβού στο κατάστημα θα περιορίσει τα φαινόμενα συνωστισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα