Βλαντιμίρ Πούτιν: Χαρακτήρισε για πρώτη φορά ως «πόλεμο» την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

από Philippos

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Στόχος μας δεν είναι να επιδεινώσουμε τη στρατιωτική σύγκρουση, αλλά αντίθετα, να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Δέκα μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποίησε την λέξη «πόλεμος» για να αναφερθεί σε αυτό που μέχρι σήμερα η χώρα του αποκαλούσε «στρατιωτική επιχείρηση», αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN.

«Στόχος μας δεν είναι να επιδεινώσουμε τη στρατιωτική σύγκρουση, αλλά αντίθετα, να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε δημοσιογράφους στη Μόσχα, κατά την παρουσία του σε συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου για την πολιτική για τη νεολαία. «Προσπαθούσαμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για αυτό» προσέθεσε.

Οι επικριτές του Πούτιν αναφέρουν ότι η χρήση της λέξης «πόλεμος» για την περιγραφή της σύγκρουσης στην Ουκρανία ήταν παράνομη στη Ρωσία από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και ο Ρώσος ηγέτης επέβαλε νόμο λογοκρισίας που καθιστούσε έγκλημα τη διάδοση «πλαστών» πληροφοριών σχετικά με την εισβολή. Μάλιστα, ο νόμος αυτός προβλέπει φυλάκιση έως και 15 ετών για όποιον καταδικαστεί.

Έτσι, η χρήση της λέξης από τον Πούτιν δεν πέρασε απαρατήρητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα