Βιτριόλι: Σαρώνουν κινητά υπόπτων που βρέθηκαν στην Καλλιθέα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Καμία «ανανέωση» μνήμης για το 34χρονο θύμα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Οι αστυνομικοί είχαν την… 5η επαφή μαζί της για περίπου μισή ώρα το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Για ακόμη μία φορά δεν μπόρεσε, παρά τις πιο στοχευμένες ερωτήσεις των αστυνομικών, να ανασύρει κάποιες μνήμες που θα βοηθούσαν τις έρευνες.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την έρευνα αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα από τη «σάρωση» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και θα επιχειρήσουν να βάλουν στον «χάρτη» της ευρύτερης περιοχής της Καλλιθέας τους υπόπτους. Θα προβούν σε μία αντιπαραβολή των θέσεων τοποθεσίας κινητών με τις καταθέσεις των υπόπτων σε μία προσπάθεια ισχυροποίησης των ενδείξεων που θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τις αστυνομικές έρευνες.

Στις καταθέσεις τους τα άτομα που φέρονται ως ύποπτοι έχουν δηλώσει τους χώρους που βρίσκονταν το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι και άτομα που ενδεχομένως επιβεβαιώνουν την παρουσία τους σε αυτούς. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τις τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που έχουν στην κατοχή τους οι ίδιοι και συγγενικά τους πρόσωπα. Στα πρώτα αποτελέσματα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας θα εμφανίζονται τα κινητά τηλέφωνα που είναι ενεργοποιημένα στην περιοχή το κρίσιμο χρονικό διάστημα της επίθεσης.

Ιχνη…

Οι συνδέσεις των υπόπτων και αυτές που ενεργοποιούνται στην Καλλιθέα κατά την επίθεση θα τοποθετηθούν στο ειδικό λογισμικό I2 (Intelligence 2), το οποίο θα αναδείξει με «κόκκινες» σημάνσεις την πιθανότητα ταύτισης αυτών των συνδέσεων, ενώ θα γίνεται παράλληλη έρευνα με «γυμνό μάτι». Στην περίπτωση που επιβεβαιώνεται η παρουσία υπόπτων στην περιοχή, θα κληθούν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις αν αυτή η παρουσία τους δεν συμβαδίζει με όσα είχαν πει στις καταθέσεις τους. Οι αστυνομικοί εξηγούν πως αν για παράδειγμα ένας ύποπτος έχει καταθέσει πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε άλλο σημείο, αλλά ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Καλλιθέα, θα πρέπει να εξηγήσει για… ποιο λόγο βρέθηκε εκεί και γιατί δεν το είχε αναφέρει στην κατάθεσή του. Αν οι εξηγήσεις δεν είναι πειστικές και δεν επιβεβαιώνονται, άμεσα τοποθετείται ψηλά στο «κάδρο» των υπόπτων.

Ολα τα παραπάνω, για να βοηθήσουν τις έρευνες, προϋποθέτουν την περίπτωση λάθους της δράστιδας, δηλαδή να είχε στην κατοχή της το κινητό της τηλέφωνο κατά την επίθεση ή ακόμη και κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικών ενεργειών και κατόπτευσης του χώρου σε άλλο χρόνο, όταν μάλιστα μπορεί να μη δικαιολογείται η διέλευση και παρουσία της στην Καλλιθέα. Οι αστυνομικοί ευελπιστούν να ήταν μία αυθόρμητη απόφαση της στιγμής, που δεν είχε σοβαρή προμελέτη, γιατί αν η δράστιδα είχε σχεδιάσει με λεπτομέρειες την επίθεση δεν θα είχε στην κατοχή της κινητό τηλέφωνο, κάτι που θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τις αστυνομικές έρευνες και θα τις στρέψει σε άλλες τακτικές ταυτοποίησης και ανεύρεσης στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα