Βίντεο από την δράση του κυκλώματος χρυσού

από fimotro

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις  για το μεγάλο  κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκε από τις αρχές με οπτικό υλικό από την δράση των κυκλωμάτων να βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στα αποκλειστικά πλάνα που παρουσίασε η ΕΡΤ φαίνεται Κινέζος επιχειρηματίας να μεταφέρει σε τσάντα το ποσό των 100.000 ευρώ στον Τούρκο λαθρέμπορο στο στρατηγείο του, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αριστείδου!

Η συναλλαγή αυτή ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχαν Κινέζοι επιχειρηματίες με το κύκλωμα για να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.

Στο άλλο βίντεο της ΕΡΤ φαίνεται το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της σπείρας του Τούρκου αρχηγού, όπου γίνεται η παράδοση του χρυσού σε τούρκο υπήκοο, ο οποίος μετέφερε τις πλάκες χρυσού με τουριστικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη!

Βίντεο ντοκουμέντο από τις… συναλλαγές και τον “καμπούρη” παρουσίασε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Πρόκειται για τον νεαρό με το προσωνύμιο «καμπούρης», ο οποίος έδενε με ειδικούς γάντζους πάνω στα ρούχα του τις πλάκες χρυσού και ως επιβάτης ταξίδευε στην Τουρκία.

Μάλιστα πολλές φορές λόγω του βάρους -ενίοτε ξεπερνούσε τα 20 κιλά- στις φωτογραφίες αποτυπώνεται καμπουριασμένος. Σύμφωνα με τις Αρχές, το συγκεκριμένο άτομο είχε κάνει πολλά ταξίδια στην Τουρκία και είχε βρει έναν έξυπνο τρόπο να μεταφέρει τις πλάκες χρυσού με γατζάκια μέσα από τα ρούχα του.

Τι λέει η δικογραφία για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προκύπτει ότι οι οργανώσεις είχαν τεράστια δίκτυα επιχειρήσεων που εξυπηρετούσαν τους σκοπούς συλλογής χρυσών και πολύτιμων αντικειμένων, αλλά επίσης και εξαιρετικά διευρυμένα δίκτυα για το «ξέπλυμα» των χρημάτων που αποκόμιζαν, κάνοντας παράνομη εξαγωγή σε τρίτη χώρα «σκραπ» χρυσού.

Δίκτυα που περιλαμβάνουν πλαστά τιμολόγια, κερδισμένα δελτία ΠΡΟ-ΠΟ, Κινέζους χονδρέμπορους ρούχων, συμμετοχές σε εταιρίες, κτηματομεσιτικά κ.α. Η ζημιά του Δημοσίου είναι μέχρι στιγμής ανυπολόγιστη, αλλά σίγουρα εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η Αστυνομία εκτιμά πως μόνο για το διάστημα «Ιούνιος -Οκτώβριος τρέχοντος έτους» , οι απώλειες του κράτους από τη λαθρεμπορία χρυσού προσεγγίζουν ή και ξεπερνούν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από κάθε ομάδα.

Η λειτουργία των ομάδων έχει δράση που χρονικά φαίνεται να υπερβαίνει τα δύο χρόνια, ενώ σύμφωνα με το διαβιβαστικό που απεστάλη στον εισαγγελέα, ταυτίζεται πλήρως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, με τον ορισμό του «οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος». Υπό συνθήκες μαφιόζικων οργανώσεων, η μία ομάδα όχι μόνο δεν ανακατευόταν στις δράσεις της άλλης, άλλα είχαν συστήσει και καρτέλ, ώστε να έχουν κοινές τιμές αγοράς χρυσού, μειωμένες κατά πολύ από τη χρηματιστηριακή ημερήσια αξία του μετάλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα