Βίκτωρ Μεντβεντσούκ: Αυτόν θέλει ο Πούτιν για τη θέση του προέδρου της Ουκρανίας

από fimotro

Θέμα ωρών είναι πλέον να πέσει το Κίεβο στα «χέρια» των Ρώσων, εκτιμούν Αμερικανοί αξιωματούχοι.Ο Ρωσικός στρατός έχει φτάσει μια ανάσα από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και όλα δείχνουν ότι «πέφτει» στα χέρια του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek, εάν ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Ουκρανίας, είναι πιθανό να ορίσει έναν ηγέτη που θα εφαρμόσει το σχέδιό του. Με τα έως τώρα δεδομένα ο ρωσικής καταγωγής Ουκρανός ολιγάρχης, Βίκτωρ Μεντβεντσούκ, αποτελεί την πιθανότερη επιλογή του Πούτιν για τη θέση του αρχηγού του κράτους της Ουκρανίας.

Ο Μεντβεντσούκ είναι υποστηρικτής των φιλορωσικών αυτονομιστικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία. Ως πρόεδρος του αντιπολιτευτικού κόμματος της Ουκρανίας «Πλατφόρμα – Για τη Ζωή», υπήρξε βασικός παράγοντας στα φιλορωσικά πολιτικά κινήματα.

Μάλιστα ο Μεντβεντσούκ είναι τόσο κοντά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, που έχει επιλέξει τον Ρώσο πρόεδρο για νονό της κόρης του. Ο Μεντβεντσούκ βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στα βόρεια του Κιέβου καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποστήριξη αυτονομιστικών δυνάμεων.

Η ρωσική εισβολή θα μπορούσε να τον επαναφέρει στο προσκήνιο, καθώς ο Πούτιν κατηγορεί ψευδώς την Ουκρανία ότι διέπραξε «γενοκτονία» εναντίον εθνοτικών Ρώσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα