Βιασμός – Δικηγόρος Μίχου – Σοφιανίδη: Υποχρεώθηκα να αναλάβω την υπόθεση

από fimotro

“Σοβαρότατες ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων”

Για σοβαρότατες ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων στην υπόθεση της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης στον Κολωνό, έκανε λόγο ο Βασίλης Χρονόπουλος, ο διορισμένος δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων μετά την προφυλάκιση τους.

Ο δικηγόρος υπογράμμισε αρχικά πως δεν επιθυμούσε να αναλάβει την υπεράσπιση του Ηλία Μίχου και του Γιάννη Σοφιανίδη όμως υποχρεώθηκε καθώς κανείς δεν τους αναλάμβανε.

«Υποχρεώθηκα να αναλάβω μιας και ήξερα την υπόθεση και έπρεπε σήμερα να γίνει η ανάκριση και απαιτούνταν η παρουσία δικηγόρου» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις κατηγορίες ανέφερε πως ο Ηλίας Μίχος αλλά και ο Γιάννης Σοφιανίδης παραδέχθηκαν πως υπήρχε σεξουαλική επαφή με την ανήλικη, αρνούνται όμως όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που τους αποδίδονται και τήρησαν το δικαίωμα σιωπής.

Ο πρώτος κατηγορούμενος τήρησε το δικαίωμά του για την σιωπή μέχρι να συμπληρωθεί η ανακριτική δικογραφία για να μπορέσει να βγει αυτά που θέλει να πει και να αποδειχτεί η αλήθεια, σημείωσε ενδεικτικά και πρόσθεσε:

«Σαν δήλωση αυτό που μπορώ να κάνω από το μέχρι τώρα υλικό της δικογραφίας είναι ότι αυτό που έχει βγει προς τα έξω σε σχέση με αυτό που πραγματικά έχει γίνει απέχει πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, ενώ ήδη έχει συλληφθεί η μητέρα του κοριτσιού, επιβεβαίωσε ότι από την κατάθεσή τους και από στοιχεία της δικογραφίας προέκυψε εμπλοκή προσώπου από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας ενώ έκανε λόγο για αντιφάσεις και για προσθήκη σχετικών στοιχείων για την εμπλοκή και άλλων προσώπων.

«Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «ο 53χρονος είπε κάποια πράγματα γενικά για την κατηγορία, αποδέχτηκε αυτό που του αναλογεί και αυτό που πραγματικά έχει κάνει- για τα υπόλοιπα μέχρι να συμπληρωθεί η δικογραφία δεν θέλει να πει κάτι…» ανέφερε ακόμη ενώ συμπλήρωσε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος απολογήθηκε.

Ερώτηση: Υποστήριξε ότι υπήρχε συναίνεση του παιδιού;

Συνήγορος: Για τι συναίνεση τώρα μιλάτε; Για ένα ανήλικο 12 χρόνων; Το μόνο άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή πρέπει έχει το πρόβλημα, είναι το παιδί το οποίο έχει υποστεί τεράστια ζημιά και πρέπει να προστατευτεί. Αλλά όσοι ενήλικες συμμετείχαν σε όλο αυτό που έχει γίνει πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους- και είναι αρκετοί αυτοί που εμπλέκονται.

Αυτό που διαφαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος κυκλώματος, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα, δεν υπάρχει κάποιο ή κάποια οργανωμένη δράση όπως έχει παρουσιαστεί. Αυτό μένει να αποδειχθεί και από τα υπόλοιπα στοιχεία που θα μπούνε στη δισκογραφία.

Διατηρώ επιφυλάξεις μέχρι να τα δω και εγώ αυτά, οπότε και εγώ πάντα μιλάω με το τι έχω στη διάθεση μου. Είμαστε σε αναμονή.

Ερώτηση: Το συγγενικό πρόσωπο τι εμπλοκή φέρεται να είχε;

Συνήγορος: Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο θα το δείτε τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα