Βγαίνουν στους δρόμους 600 ειδικοί φρουροί αστυνομικοί

από fimotro

Ενισχύονται οι περιπολίτες στην Αττική

Στους δρόμους της Αττικής βγαίνουν 600 νέοι ειδικοί φρουροί, ενισχύοντας τις περιπολίες της Αστυνομίας στις γειτονιές και την προσπάθειά της για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, οι 600 νέοι ειδικοί φρουροί θα αναλάβουν υπηρεσία από τις 20 Ιανουαρίου και θα κατευθυνθούν στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Η κατανομή τους θα γίνει με βάση τα κενά των οργανικών θέσεων και τις ανάγκες αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Αυτό αφορά και γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και τις γειτονιές στα Δυτικά Προάστια και ειδικά στις περιοχές στις οποίες γίνονται ειδικές επιχειρήσεις, Ζεφύρι, Λιόσια, Μενίδι κ.λπ., καθώς  και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου που έχουν πολύ αστικό πληθυσμό και μεγάλες ανάγκες αστυνόμευσης.

Δράση έχει αναλάβει ήδη η πανεπιστημιακή αστυνομία, καθώς οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων περιπολούν σε τρία Πανεπιστήμια αυτή τη στιγμή και συγκεκριμένα στο ΑΠΘ και στην Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, με  σημαντικά αποτελέσματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των περιπολιών των ΟΠΠΙ που βοήθησαν να εξαρθρωθεί ένα εργαστήριο, το οποίο ήταν τόπος κατασκευής μολότοφ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου πριν από 50 περίπου μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα