Βεσυρόπουλος: Ερχεται νέα τροπολογία με ευνοϊκές ρυθμίσεις

από fimotro

Διευρύνεται το δίχτυ προστασίας για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να καταθέσει νέα τροπολογία στην ΠΝΠ που συζητήθηκε σήμερα στις επιτροπές της Βουλής.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος στην τροπολογία θα περιλαμβάνεται ρύθμιση για τα ενοίκια των φοιτητών (για να επεκταθεί η «έκπτωση» του 40% σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας και οι γονείς τους είναι σε αναστολή σύμβασης) , ενώ εξετάζονται ευνοϊκές ρυθμίσεις και για τους ιδιοκτήτες που έλαβαν μόνο το 60% του ενοικίου. Επίσης θα διευρυνθεί το πλαίσιο για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπούς προκειμένου να καλυφθούν όσοι έχουν επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 5 και έως 20 εργαζόμενους (αφορά ατομικές επιχειρήσεις, ΟΕ, ΕΕ κ.α.)

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στη συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητήθηκε μία ακόμα ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Υπέρτάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια η Ελληνική Λύση

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι βουλευτές επεκτάθηκαν σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων, από την προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας και στα προγράμματα κατάρτισης.

“Μαθήματα για το πως θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία δεν δεχόμαστε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ναρκοθετημένη μια κατάσταση” επεσήμανε από τη Νέα Δημοκρατία ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Συνεχίζοντας τα βέλη προς την αξιωματική αντιπολίτευση – αναφορικά με τα προγράμματα κατάρτισης- τόνισε πως “το θέμα των voucher υπήρχε από τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ” . Τέλος απάντησε στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ- αναφορικά με τα προγράμματα κατάρτισης που τρέχουν – τονίζοντας πως στα προγράμματα που υλοποιούνται ο τρόπος διάθεσης των χρημάτων είναι διάφανος.

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης εστίασε στην ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας και στο πάγωμα των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του χρόνου. “Καταψηφίσατε την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, ωστόσο διορθώστε τώρα το λάθος σας” είπε απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα, προσθέτοντας “μην αφήσετε την πρώτη κατοικία απροστάτευτη μετά την 1η Μαϊου”.

Στην ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας αναφέρθηκε από το Κίνημα Αλλαγής ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων. Παράλληλα επεσήμανε πως «καταθέτουμε για τρίτη φορά την τροπολογία για την υπαγωγή των εργαζομένων στην υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα», προσθέτοντας πως πρέπει να χορηγηθεί επίδομα έκτακτων συνθηκών σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Από το ΚΚΕ η Μαρία Κομνηνάκα άσκησε κριτική στην ασκούμενη πολιτική, εστιάζοντας κυρίως σε διατάξεις που αφορούν στην αγορά εργασίας και στη δημόσια υγεία.

Στην ανάγκη κατάθεσης ενός έκτακτου προϋπολογισμού αναφέρθηκε από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος, ζητώντας παράλληλα αναλυτική ενημέρωση για το σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με την επόμενη ημέρα.

Τέλος από το ΜέΡΑ25 η Φωτεινή Μπακαδήμα επεσήμανε πως “η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρνει προς ψήφιση μαζί θετικά και αρνητικά μέτρα”, εστιάζοντας στην ανάγκη να διευρυνθεί το πλέγμα προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα