Δε θα καταβάλει τελικά το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ο γιατρός από τη Θεσσαλονίκη που πήγαινε για εφημερία στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε στον γιατρό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σε τυχαίο έλεγχο της τροχαίας στα διόδια των Μαλγάρων, δεν έφερε τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία δικαιολογούν τη μετακίνησή του, αλλά μόνο την ιατρική του ταυτότητα και το πρόγραμμα των εφημεριών του Νοσοκομείου Βέροιας, το οποίο ανέφερε το όνομά του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γιατρός προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα στην αστυνομία, τα οποία πιστοποιούσαν ότι κατευθυνόταν προς την εργασία του και ύστερα από ένσταση, το διοικητικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί διαγράφηκε.

«Πρόκειται για ένα ατυχές γεγονός, στο οποίο δε θα ήθελα να δώσω περαιτέρω έκταση», ανέφερε ο γιατρός. «Προσκόμισα τα απαραίτητα έγγραφα και το πρόστιμο διαγράφηκε. Από εκεί και πέρα, η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, με καλύπτει πλήρως», κάνοντας λόγο για υπερβολική αυστηρότητα των αρχών.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας

«Ο Iατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας -καταγγελίας του μέλους του-ιατρού παθολόγου ΠΑ, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του για άσκοπη μετακίνηση από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων.

Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί “ψυχή τε και σώματι” στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής (ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνηση του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν “εκ των ων ουκ άνευ”.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους “ήρωες” της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις».

Πηγή: grtimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα