Βενζίνη: Πότε θα πέσει κάτω από τα 2 ευρώ

από Philippos

Βενζίνη: Κάτω από το όριο των 2,0 ευρώ θα βρίσκεται η τιμή της βενζίνης μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Πρατηριούχων Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η μέση πανελλαδική τιμή της 95άρας ανήλθε σε 1,996 ευρώ/λίτρο, ήταν δηλαδή 0,119 ευρώ χαμηλότερη συγκριτικά με τις 10 Νοεμβρίου όταν είχε φτάσει στα 2,115 ευρώ/λίτρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, επισήμανε ότι μέχρι της 15 Δεκεμβρίου η τιμή της βενζίνης θα παραμείνει σταθερή, με τάσεις για μια – μικρή – περαιτέρω μείωση.

«Η πρόβλεψη είναι ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου οι τιμές θα είναι σταθεροποιημένες. Δηλαδή, η αμόλυβδη βενζίνη θα είναι κάτω από τα 2,0 ευρώ στις πόλεις. Δεν μιλάμε για τις νησιωτικές περιοχές – όπου υφίσταται το μεταφορικό κόστος – ή τις ορεινές όπου εκεί η τιμή είναι κατά περίπου 15 λεπτά υψηλότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαγεωργίου.

Ειδική αναφορά έκανε και στη μείωση τιμής που καταγράφεται στο πετρέλαιο κίνησης, το οποίο χαρακτήρισε ως το «σημαντικότερο προϊόν, μιας και κινεί όλη την αγορά. Ακόμα και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία εξαρτώνται από τις τιμές του diesel κίνησης».

Πρόσθεσε δε ότι η μείωση της της τιμής του diesel κίνησης κάτω από τα 1,90 ευρώ/λίτρο αναμένεται να συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, κάτι που θα δώσει μία μικρή «ανάσα» στα νοικοκυριά τα οποία έχουν «χτυπηθεί» από τις ανατιμήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα