Βελόπουλος: Οι καιροί ου μενετοί, υπερψηφίζουμε

από fimotro

Με τις φράσεις «η Ελλάδα απειλείται από την Τουρκία, ζητά αποστρατικοποίηση των νησιών μας, οι καιροί ου μενετοί, έρχονται δύσκολες μέρες, απαιτείται εθνική ομοψυχία και εθνική ενότητα», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος υπεραμύνθηκε της υπερψήφισης της ελληνογαλλικής συμφωνίας.

Ειδικά για το θέμα του Σαχέλ, υποστήριξε ότι «θα πάνε επαγγελματίες στρατιώτες και όχι κληρωτοί», ενώ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ διότι (και) επί διακυβέρνησής του «στέλναμε στρατιώτες στο Αφγανιστάν, στο Κόσοβο, στο Μαρόκο και αλλού».

Το σημείο στο οποίο επέκρινε τη συμφωνία είναι ο αποκλεισμός της ΕΑΒ από το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποχώρησε στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και προέβλεψε πως όταν έλθουν στη Βουλή προς κύρωση οι τρεις συμβάσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, «θα βρεθούν πολλοί βουλευτές της ΝΔ που θα τις καταψηφίσουν». Ο ίδιος, βεβαίως, ζήτησε την κατάργησή της.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί μιλά αόριστα για «θαλάσσιες ζώνες», τι εννοεί ότι μιλάει για «αμοιβαίες υποχωρήσεις με την Τουρκία» και αν έχουμε «διαφορά ή διαφορές» μαζί της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα