Βασίλισσα Ελισάβετ: Αποκαλύφθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί όταν πεθάνει

από fimotro

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει το Politico λεπτομέρειες για το κρυφό σχέδιο του Μπάκιγχαμ σχετικά με τη μετάδοση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ καθώς και με τη διαχείρισή του.

Το σχέδιο φέρει την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου». Κάποια στάδια αυτού του σχεδίου έχουν ήδη γίνει γνωστά. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τηλεφωνικώς από έναν υπάλληλο και θα του πει ότι: «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», ενώ ο θάνατός της βασίλισσας Ελισάβετ θα ανακοινωθεί με έκτακτο δελτίο από το Press Association.

Τα νέα στοιχεία που φέρνει στο φως το Politico

Η βασίλισσα Ελισάβετ, παρά τα 95 της χρόνια, χαίρει άκρας υγείας. Τα σχέδια μπορεί να υφίστανται ωστόσο δεν υπάρχει κάποια υπόδειξη ότι αυτά μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα.

Σύμφωνα με τα σχέδια, λοιπόν, η ημέρα του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος θα ονομαστεί «D-Day» με κάθε μέρα στη συνέχεια να οδηγεί στην κηδεία της γνωστή ως «D+1», «D+2» κ.λπ. Το κοινό θα το μάθει για πρώτη φορά όταν δημοσιοποιηθεί «επίσημη ανακοίνωση» από τον βασιλικό οίκο, σύμφωνα με την «Eπιχείρηση London Bridge». Την ίδια μέρα, ο νέος Βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα.

Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει 10 ημέρες μετά το θάνατο της. Σύμφωνα με την «Eπιχείρηση London Bridge», η ημέρα της κηδείας της βασίλισσας θα είναι «Ημέρα Εθνικού Πένθους», καθιστώντας την ουσιαστικά ημέρα αργίας, αλλά δεν θα καθιερωθεί ως τέτοια. Σύμφωνα πάντα με το σχέδιο, ο πρωθυπουργός και το υπουργικό του συμβούλιο θα συναντήσουν το φέρετρο της βασίλισσας στο σταθμό St. Pancras.

Πώς θα γίνει η μετάδοση της είδησης του θανάτου της

Οι παρουσιαστές ειδήσεων θα φορούν μαύρα κοστούμια και ρούχα, ενώ η τηλεοπτική ροή θα ακυρωθεί για τις ειδήσεις του θανάτου. Επίσης, οι εμπορικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σχεδιάζεται να έχουν μπλε φώτα που με την είδηση του θανάτου θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν και αυτά θα προειδοποιήσουν τους DJ να παίξουν «μη προσβλητική μουσική», προτού περάσουν σε ειδήσεις, οπότε ο θάνατος της Βασίλισσας θα ανακοινωθεί στα εκατομμύρια ακροατές που ακούν στα αυτοκίνητα τους και στα τρένα σε όλη τη χώρα.

Επίσης, όπως αναφέρουν τα έγγραφα της Ντάουνινγκ Στριτ – σύμφωνα με το Politico – στο σχέδιο περιλαμβάνεται η απαγόρευση των «retweets» από τα social media των κυβερνητικών υπηρεσιών. Οι σελίδες των social media όλων των τμημάτων θα αλλάξουν την εικόνα του προφίλ τους με μαύρο πανό.

Σε λαϊκό προσκύνημα για 3 μέρες στο παλάτι του Γουέστμίνστερ η σορός της

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παλάτι του Γουέστμίνστερ για τρεις ημέρες (από την 6 έως και την 9 ημέρα), σε μια επιχείρηση με την κωδική ονομασία Feather (φτερό). Το φέρετρό της θα βρίσκεται πάνω σε ένα υπερυψωμένο κουτί γνωστό ως catafalque στο κέντρο του Γουεστμίνστερ Χολ, το οποίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό 23 ώρες την ημέρα. Θα εκδοθούν εισιτήρια για VIP ώστε να μπορούν να κανονίσουν το χρονοδιάγραμμά τους.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η D+10 και ο τόπος ταφής

Ημέρα D+10. Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ και θα τηρηθεί δύο λεπτών σιγή σε ολόκληρη τη χώρα το μεσημέρι. Οι πομπές θα γίνουν στο Λονδίνο και το κάστρο Γουίνδσορ. Θα ακολουθήσει τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Γουίνσδορ και θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα