Βασιλιάς Κάρολος: Οι αριθμοί που συνοδεύουν την ιστορική στέψη

από fimotro

Ο απολογισμός της τελετής – Τα εκατομμύρια τηλεθεατές – Το κόστος, οι καινοτομίες και τα παραλειπόμενα

Η στέψη του Βασιλιά Καρόλου έστρεψε και πάλι τα βλέμματα στο θέμα του σκανδαλώδους βασιλικού πλούτου στη Βρετανία. Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάζουν οι αριθμοί που συνοδεύουν την ιστορική στέψη του Καρόλου.

Την τελετή στέψης παρακολούθησαν σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 27 με 30 εκατομμύρια τηλεθεατές μόνο στην Μ. Βρετανία, ενώ σε όλο τον κόσμο οι τηλεθεατές ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η τελετή αυτή ήταν αναμφίβολα η πιο ακριβή στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς λόγος γίνεται – σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν από το υπουργείο Εσωτερικών – ότι το κόστος της τελετής ανήλθε στα 250 εκατομμύρια στερλίνες, δηλαδή 284 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, πηγή του παλατιού ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με την τελετή θα δώσουν σημαντική οικονομική ώθηση στην βρετανική οικονομία. Έτσι, εκτιμάται ότι η στέψη θα προσφέρει περισσότερα από 8 δις στερλίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα