Βαρύ το κλίμα για την κυβέρνηση Τσίπρα στο Eurogroup

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Δεν είναι καλό το κλίμα εντός της χώρας, δεν είναι καθόλου καλό για γτην κυβέρνηση Τσίπρα και εκτός. Αυστηρά μηνύματα στέλνουν οι δανειστές προς την κυβέρνηση τα οποία προδιαθέτουν για ένα δύσκολο Eurogroup στις 13 Ιουνίου. Εφόσον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εκπροσωπήσει την χώρα θα έχει δύσκολο διάλογο με τους ομολόγους του στο περιθώριο του Συμβουλίου, ιδιαίτερα μετά την ακατάσχετη παροχολογία και την κατάργηση της προνομοθετημένης μείωσης για το αφορολόγητο.

Μπορεί στο Eurogroup της Πέμπτης το επίσημο πρόγραμμα δεν προβλέπει συζήτηση για την Ελλάδα, πλην όμως ευρωπαϊκές πηγές πιθανολογούν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα χάσουν την τελευταία ευκαιρία πριν από τις ελληνικές εκλογές να απευθύνουν αυστηρά μηνύματα που ήδη έστειλε η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν.

Τα «καμπανάκια» που χτυπά η Κομισιόν αφορούν τις παροχές Τσίπρα και τον κίνδυνο στον οποίο αυτές θέτουν την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, καθώς επίσης και τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και σε άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η μείωση των κόκκινων δανείων.

Σε κάθε περίπτωση, και ενώ επίκειται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η δημοσίευση και της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, είναι πλέον δεδομένο ότι η ουσιαστική συζήτηση για την ελληνική οικονομία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Υπάρχει μια ακόμη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Ιουλίου. Δεδομένου όμως ότι πρόκειται για την επομένη των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, θεωρείται δεδομένο ότι ούτε στην επόμενη συνεδρίαση δεν θα υπάρξει σχετική συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα