Β. Αμερική: Εξαγριωμένος βίσονας επιτίθεται σε οικογένεια

από fimotro

Οι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι ο άνδρας τραυματίστηκε στο χέρι του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι εκπρόσωποι του πάρκου αναφέρουν ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος, που ένας επισκέπτης πλησίασε πολύ κοντά σε έναν βίσονα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Τα ογκώδη ζώα, με τη χαρακτηριστική καμπούρα στην κορυφή της σπονδυλικής τους στήλης, τα γνωρίζουμε οι περισσότεροι ως ιθαγενή ζώα της Βόρειας Αμερικής, ιερό σύμβολο των Ινδιάνων. Ο βίσονας είναι απρόβλεπτος και με πνεύμα ανεξάρτητο.

Οι επισκέπτες του αχανούς πάρκου πρέπει να μένουν σε απόσταση 25 μέτρων από όλα τα μεγάλα ζώα. Οι βίσονες είναι άγρια ζώα που αντιδρούν στις απειλές, επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά: Χτυπώντας τις οπλές τους στο έδαφος, βγάζοντας θορύβους, κουνώντας το κεφάλι τους και υψώνοντας την ουρά τους. Αν αυτά δεν απομακρύνουν την απειλή, όπως στην περίπτωση της οικογένειας, ένας βίσονας που απειλείται μπορεί να επιτεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα